Trinxat de la Cerdanya

Verdures i altres hortalisses

    • 1 col d'hivern
    • 1 kg de patates
    • 4 talls de cansalada viada
    • Oli d'oliva verge extra
    • Sal
    • Aigua
  • https://www.gastroteca.cat/wp-content/uploads/Trinxat-de-la-Cerdanya-Verdures-scaled.jpg
    • Preparació

      Netegeu la col, renteu-la i talleu-la. Peleu les patates, esqueixeu-les i renteu-les.
      Feu bullir les patates i la col en aigua i una mica de sal fins que gairebé es desfacin.
      En una paella amb oli d’oliva verge extra rossegeu els talls de cansalada i reserveu-los.
      En el mateix oli d’oliva verge extra sofregiu les patates i la col ben escorregudes, remenant-les i aixafant-les.
      En el moment de servir el plat, poseu-hi la cansalada per sobre.

      Variacions:
      També es pot menjar sense rosta, senzillament les verdures cuites i xafades.
      Es pot acompanyar d’uns talls de botifarra negra passada per la paella o una arengada.
      Es pot posar all picat a la paella amb la cansalada.
      També es pot passar tot bé per la paella, deixar que es torri una mica i servir-ho com una truita.
      Es poden afegir rostillons a l’olla on s’ha bullit la col i la patata.

    • Font: Corpus de la Cuina Catalana
    Segueix-nos!
    This error message is only visible to WordPress admins
    There has been a problem with your Instagram Feed.