Verdures i altres hortalisses
Netegeu la col, renteu-la i talleu-la. Peleu les patates, esqueixeu-les i renteu-les.
Feu bullir les patates i la col en aigua i una mica de sal fins que gairebé es desfacin.
En una paella amb oli d’oliva verge extra rossegeu els talls de cansalada i reserveu-los.
En el mateix oli d’oliva verge extra sofregiu les patates i la col ben escorregudes, remenant-les i aixafant-les.
En el moment de servir el plat, poseu-hi la cansalada per sobre.
Variacions:
També es pot menjar sense rosta, senzillament les verdures cuites i xafades.
Es pot acompanyar d’uns talls de botifarra negra passada per la paella o una arengada.
Es pot posar all picat a la paella amb la cansalada.
També es pot passar tot bé per la paella, deixar que es torri una mica i servir-ho com una truita.
Es poden afegir rostillons a l’olla on s’ha bullit la col i la patata.