Carns
Buideu les pomes fent-hi un bon forat per la meitat de dalt, en forma de con.
Barregeu la carn amb la galeta esmicolada, la pell ratllada de mitja llimona, l’ou i un pessic de sal.
Farciu les pomes amb aquesta pasta, enfarineu-les per sobre i fregiu-les amb oli d’oliva verge extra i llard, sobretot per la part del farcit.
Poseu-les en una cassola amb el sucre, la branca de canyella, la pell de mitja llimona, el moscatell i una mica d’aigua, i deixeu-ho coure molt a poc a poc un parell d’hores, fins que es formi un caramel i tot afegint-hi aigua, si cal.
A mitja cocció, afegiu-hi la picada.
Variacions:
La carn pot ser tota de porc, barrejada amb vedella o botifarra dolça.
Es pot substituir el farciment de carn per galetes i melindros.
A la carn del farcit s’hi pot afegir una mica de massapà.
Al farcit s’hi pot afegir sucre i canyella en pols.
Un cop fregides les pomes, es pot fer primer un caramel i afegir-hi després les pomes i la resta d’ingredients.
A més del moscatell, s’hi pot afegir aiguardent.
A la picada s’hi pot afegir una mica de xocolata.
La picada pot portar melindros en comptes de galeta.
Es poden coure les pomes en diverses etapes i deixar-les refredar entre cocció i cocció.
Tradicionalment, se solien menjar com a postres o abans de les postres, però actualment també es prenen com a primer plat.