Peix al forn

Peixos i mariscs

    • 1 peix sencer (400 g en brut per persona)
    • 2 de cebes tallades a la juliana
    • 1/2 kg de patates tallades a rodanxes
    • 3 tomàquets madurs tallats a quarts
    • 1/2 copa de vi blanc
    • Pebre
    • Oli d'oliva verge extra
    • Sal
  • https://www.gastroteca.cat/wp-content/uploads/Peix-al-forn-Peixos-i-mariscs-v3-scaled.jpg
    • Preparació

      En una safata de forn amb oli d’oliva verge extra calent, poseu la ceba i, quan estigui una mica cuita, afegiu-hi les patates tallades a rodanxes i després els tomàquets.
      Poseu-hi sal i pebre i feu la reducció del vi blanc.
      Netegeu i escateu el peix, i poseu-hi sal i pebre.
      Poseu el peix sobre les verdures i fiqueu-lo al forn calent, fins que estigui cuit.

      Variacions:
      A la base de verdures s’hi poden afegir pebrots, alls, fonoll, etc.
      Es pot fer al forn sense capa de verdures, amanit amb oli d’oliva verge extra.

      Comentaris:
      Es pot fer amb molta varietat de peix: llobarro, lluç, turbó, orada, rapets, besuc, nero.
      També es pot preparar amb peix blau: sardina, verat, sorell.

    • Font: Corpus de la Cuina Catalana
    Segueix-nos!
    This error message is only visible to WordPress admins
    There has been a problem with your Instagram Feed.
    Лучшие платформы для развлечений выбирают инновации и комфорт. Например, Джойказино предлагает пользователям разнообразие игр и безопасность транзакций. Всё создано для удобного и увлекательного досуга.