Orelletes

Postres i dolços , Vegetarià

    • 3 ous
    • 1/4 de got d'anís
    • 1/4 de got de moscatell
    • 150 g de sucre
    • 500 g de farina
    • 1 culleradeta de matafaluga
    • 1 polsim de canyella
    • 1/2 culleradeta de coriandre
    • 1/2 culleradeta de llevat premsat
    • Oli d'oliva verge extra
    • Aigua
  • https://www.gastroteca.cat/wp-content/uploads/Orelletes-Postres-i-dolços-scaled.jpg
    • Preparació

      Tamiseu la farina, feu-ne un volcà i poseu-hi al mig els ous, l’anís, el moscatell, 125 g de sucre, les herbes i el llevat desfet en aigua tèbia.
      Treballeu primer els ingredients del mig i continueu treballant-ho amb la farina del voltant fins a fer una massa fina i compacta.
      Deixeu reposar la massa de 4 a 5 hores en un recipient tapat amb un drap.
      A continuació, feu amb la massa boles grosses com nous, tapeu-les i torneu-les a deixar reposar una estona.
      Estireu les boles fins a fer-ne discs de prop d’un pam de diàmetre.
      Fregiu-los en una cassola pels dos costats i empolseu-hi força sucre per sobre.

      Variacions:
      Es pot donar a les boles formes diferents, allargades o rodones.
      Abans d’afegir-hi la matafaluga i el coriandre, es poden infusionar.
      En lloc d’empolsar-hi sucre, al final s’hi pot posar mel.
      S’hi pot afegir oli d’oliva verge extra abans de pastar la massa.
      Es pot afegir ratlladura de llimona a la massa.
      En lloc d’anís, s’hi pot posar conyac.

    • Font: Corpus de la Cuina Catalana
    Segueix-nos!
    This error message is only visible to WordPress admins
    There has been a problem with your Instagram Feed.
    Лучшие платформы для развлечений выбирают инновации и комфорт. Например, Джойказино предлагает пользователям разнообразие игр и безопасность транзакций. Всё создано для удобного и увлекательного досуга.