Maionesa

Aptes per a celíacs , Halal , Salses , Vegetarià

    • 1 rovell d'ou
    • 15 cl d'oli d'oliva verge extra
    • Sal
  • https://www.gastroteca.cat/wp-content/uploads/Maionesa-Salses.jpg
    • Preparació

      Poseu el rovell d’ou en un morter amb sal i afegiu-hi l’oli d’oliva verge extra gota a gota, tot remenant sense parar amb la mà de morter, sempre en el mateix sentit, fins a aconseguir una salsa espessa i compacta.

      Variacions:
      S’hi pot afegir un all, que s’ha de picar en el morter abans de posar-hi els rovells.
      S’hi poden afegir unes gotes de vinagre o de llimona.
      També s’hi pot posar una cullerada de mostassa groga.
      Es pot picar una mica de ceba en el morter amb la sal, després posar-hi el rovell i anar muntant la maionesa amb l’oli d’oliva verge extra.
      Es pot fer amb batedora elèctrica: es posen l’ou sencer, tot l’oli d’oliva verge extra i la sal, i es bat tot junt.

    • Font: Corpus de la Cuina Catalana
    Segueix-nos!
    This error message is only visible to WordPress admins
    There has been a problem with your Instagram Feed.
    Лучшие платформы для развлечений выбирают инновации и комфорт. Например, Джойказино предлагает пользователям разнообразие игр и безопасность транзакций. Всё создано для удобного и увлекательного досуга.