Pastes, arrossos i altres cereals
Bulliu els macarrons amb aigua, sal, llorer i un rajolí d’oli d’oliva verge extra .
Enrossiu la carn amb oli d’oliva verge extra, afegiu-hi la ceba, l’all i els tomàquets, i ho feu coure tot junt fins que la carn estigui cuita.
Si abans que la carn quedi cuita s’ha evaporat tot el líquid, hi podeu afegir una mica d’aigua de bullir els macarrons.
Barregeu-ho amb els macarrons i gratineu-ho amb el formatge ratllat per sobre.
Variacions:
En comptes de gratinar-los, es pot servir el formatge a part.
Per gratinar, es poden posar unes boles de mantega amb el formatge.
En lloc d’afegir aigua al sofregit, s’hi pot afegir una mica de llet.
Es pot fer amb trossos de pernil substituint la carn.
Es poden afegir herbes al sofregit: orenga, farigola, etc.
Si s’ha fet rostit els dies abans, va molt bé aprofitar l’oli del rostit per fer el sofregit.
També es poden aprofitar els menuts del rostit tallats molt petits.
S’hi pot afegir una mica de tòfona picada.
És costum d’afegir una mica de paté al sofregit.
La carn pot ser de pollastre, vedella o porc, o bé barrejada.