Fricandó amb moixernons

Bolets , Carns

    • 1 kg de vedella tallada a bistecs petits
    • 50 g de moixernons secs
    • 2 cebes trinxades
    • 2 tomàquets trinxats
    • Una copa de vi blanc
    • Un raig de brandi
    • Farina
    • Oli d'oliva verge extra
    • Sal
    • Aigua
    • · Per fer la picada:
    • Un grapadet d'ametlles
    • 2 alls
    • Julivert
  • https://www.gastroteca.cat/wp-content/uploads/Fricandó-amb-moixernons-Carns-v2-scaled.jpg
    • Preparació

      Deixeu els moixernons en remull un parell d’hores.
      Salpebreu, enfarineu i fregiu la carn en una cassola amb oli d’oliva verge extra , i reserveu-la.
      En el mateix oli d’oliva verge extra feu un sofregit concentrat amb la ceba i el tomàquet.
      Afegiu-hi la carn, flamegeu-la amb el brandi i tot seguit tireu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir.
      Mulleu-ho amb aigua fins a cobrir i deixeu-ho coure a foc suau fins que la carn sigui tendra.
      Escorreu els bolets, passeu-los lleugerament per la paella i afegiu-los a la cassola.
      Quan faltin 10 minuts per acabar, afegiu-hi la picada.

      Variacions:
      El sofregit es pot fer sense tomàquet.
      S’hi poden afegir olives sense pinyol.
      En lloc d’aigua, es pot fer servir brou de carn.
      A la picada s’hi pot afegir una nyora, una mica de xocolata i uns carquinyolis.
      Es pot acompanyar el plat amb tota classe de bolets i verdures.
      En comptes de carn de vedella, s’hi pot posar pit de gall dindi, carn magra de porc (fricandó de carn magra de porc) o de corder (fricandó de carn de corder).

    • Font: Corpus de la Cuina Catalana
    Segueix-nos!
    This error message is only visible to WordPress admins
    There has been a problem with your Instagram Feed.
    Лучшие платформы для развлечений выбирают инновации и комфорт. Например, Джойказино предлагает пользователям разнообразие игр и безопасность транзакций. Всё создано для удобного и увлекательного досуга.