Fideuada

Pastes, arrossos i altres cereals

    • 400 g de fideus del número 2
    • 1 ceba trinxada
    • 2 tomàquets trinxats
    • 4 alls a làmines
    • 4 gambes
    • 4 escamarlans
    • 800 g de sípia
    • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
    • 80 cl d'aigua
  • https://www.gastroteca.cat/wp-content/uploads/Fideuada-Arrossos-i-pastes-scaled.jpg
    • Preparació

      En una paella sofregiu a foc viu els escamarlans i les gambes, i retireu-los.
      En el mateix oli d’oliva verge extra feu un sofregit amb la ceba, els alls i el tomàquet.
      Afegiu-hi la sípia i, quan estigui cuita, mulleu-ho amb l’aigua.
      Quan arrenqui el bull afegiu-hi els fideus, deixeu que bullin a foc suau i, en l’últim moment, hi poseu a sobre els escamarlans i les gambes.

      Variacions:
      Es pot fer el sofregit sense ceba.
      Els fideus poden ser de cabell d’àngel o foradats.
      La sípia es pot substituir, del tot o en part, per calamar.
      Es pot fer amb brou de peix en comptes d’aigua.
      S’hi pot fer una reducció de vi blanc abans de posar-hi l’aigua.
      Es pot fer també amb sardines, seitons, galeres, bacallà, etc.
      S’hi pot afegir allioli negat amb julivert.
      Una mica abans d’acabar s’hi pot afegir una picada.

    • Font: Corpus de la Cuina Catalana
    Segueix-nos!
    This error message is only visible to WordPress admins
    There has been a problem with your Instagram Feed.
    Ищете надежное место для игры? джойказино предлагает отличные бонусы для новичков и удобный вход через зеркало. Присоединяйтесь и испытайте удачу прямо сейчас!