Faves ofegades

Verdures i altres hortalisses

    • 1 1/4 kg de faves desgranades
    • 4 talls de cansalada viada tallada
    • 1 tros de bull
    • 1 ceba tendra trinxada
    • 2 alls tendres trinxats
    • 1 ramell de menta fresca
    • 1 fulla de llorer
    • Oli
    • Sal
    • Pebre
    • Aigua
  • https://www.gastroteca.cat/wp-content/uploads/Faves-ofegades-Verdures-v4-scaled.jpg
    • Preparació

      En una olla rossegeu la cansalada, els alls i la ceba.
      Un cop sofregits, afegiu-hi les faves, les herbes i el bull.
      Afegiu-hi una tassa d’aigua i salpebreu-ho.
      Tapeu-ho amb un plat fondo amb aigua i deixeu-ho a foc fluix fins que les faves estiguin cuites.

      Variacions:
      Es pot fer amb cebes i alls secs.
      Al sofregit s’hi pot afegir tomàquet madur i costella de porc.
      Es pot fer amb pèsols a més de faves (pèsols i faves ofegats).
      S’hi pot posar marduix a més de la menta.
      També es fa amb les faves tendres amb tavella, desfilades i trossejades.
      Al final de la cocció s’hi pot tirar un raig d’anís o mitja copeta de barreja (moscatell i aiguardent).
      S’hi pot afegir un tros de xoriço o sobrassada.

    • Font: Corpus de la Cuina Catalana
    Segueix-nos!
    This error message is only visible to WordPress admins
    There has been a problem with your Instagram Feed.
    Лучшие платформы для развлечений выбирают инновации и комфорт. Например, Джойказино предлагает пользователям разнообразие игр и безопасность транзакций. Всё создано для удобного и увлекательного досуга.