Estofat de vedella

Carns

    • 1 kg de vedella tallada a daus
    • 2 cebes
    • 2 pastanagues
    • 1 branca d'api
    • 1 nap petit
    • 2 tomàquets
    • 2 alls
    • Un raig de vi blanc
    • Herbes: llorer, farigola
    • Pebre negre en gra
    • Pebre molt
    • Sal
    • Oli d'oliva verge extra
  • https://www.gastroteca.cat/wp-content/uploads/Estofat-de-vedella-Carns-v2-scaled.jpg
    • Preparació

      Salteu la vedella salpebrada en una cassola amb oli d’oliva verge extra .
      Afegiu-hi les verdures tallades a trossos grans, els alls sencers, les herbes i uns grans de pebre.
      Remeneu-ho unes quantes vegades, afegiu-hi el vi i deixeu-lo reduir.
      Tapeu la cassola i poseu un plat fondo amb aigua a sobre de la tapa.
      Deixeu-ho estofar fins que el tall estigui tendre, tot afegint-hi aigua perquè no s’enganxi.
      Poseu-ho a punt de sal i pebre.

      Variacions:
      Es pot acompanyar de patates, que s’afegeixen a la cassola quan la carn està gairebé cuita.
      Les patates es poden posar gairebé al final, tallades a daus i fregides.
      Es pot posar una mica de farina abans del vi, perquè la salsa quedi més lligada.
      S’hi poden afegir pèsols, juntament amb la resta de verdures.
      En comptes de vi blanc, s’hi pot posar conyac o vi ranci.
      Es pot acompanyar amb olives.

    • Font: Corpus de la Cuina Catalana
    Segueix-nos!
    This error message is only visible to WordPress admins
    There has been a problem with your Instagram Feed.
    Ищете надежное место для игры? джойказино предлагает отличные бонусы для новичков и удобный вход через зеркало. Присоединяйтесь и испытайте удачу прямо сейчас!