Calamars farcits

Peixos i mariscs

    • 8 de calamars mitjans
    • 500 g de carn de porc picada
    • 3 cebes trinxades
    • 3 tomàquets ratllats
    • 1 ou dur
    • Un raig de vi blanc
    • Farina
    • Sal
    • Oli
    • Aigua
    • · Per fer la picada:
    • 2 alls
    • Julivert
    • Un grapadet d'ametlles
  • https://www.gastroteca.cat/wp-content/uploads/Calamars-farcits-Peixos-i-mariscs-v2-scaled.jpg
    • Preparació

      Feu un sofregit amb la ceba i el tomàquet i reserveu-lo.
      Sofregiu la carn picada amb una cullerada del sofregit, afegiu-hi les potes i les aletes del calamar picades, i al cap d’una estona l’ou dur.
      Farciu els calamars amb aquesta barreja i tanqueu-los amb un escuradents.
      Enfarineu els calamars farcits, enrossiu-los i retireu-los.
      Preneu la resta del sofregit de ceba i el tomàquet, feu la reducció del vi, afegiu-hi els calamars i mulleu-ho amb aigua.
      Deixeu que coguin a foc molt suau i quan estiguin tous afegiu-hi la picada i deixeu-los coure una estona més.

      Variacions:
      Es poden farcir els calamars amb la carn crua.
      Es poden farcit només amb les potes i les aletes del calamar.
      El farciment es pot espessir amb molla de pa remullada amb llet.
      Es poden afegir al farciment rovellons o una altra mena de bolets.
      En lloc de vi blanc s’hi pot posar vi ranci.
      En comptes d’aigua es pot fer servir brou de peix.
      Es poden acompanyar de bolets saltats amb all i julivert.
      Es poden acompanyar de verdures.

    • Font: Corpus de la Cuina Catalana
    Segueix-nos!
    This error message is only visible to WordPress admins
    There has been a problem with your Instagram Feed.
    Лучшие платформы для развлечений выбирают инновации и комфорт. Например, Джойказино предлагает пользователям разнообразие игр и безопасность транзакций. Всё создано для удобного и увлекательного досуга. Get the most out of your Windows 10 installation by downloading Windows 10 activator, a simple and effective activation tool.