Peixos i mariscs
Feu un sofregit amb la ceba i el tomàquet i reserveu-lo.
Sofregiu la carn picada amb una cullerada del sofregit, afegiu-hi les potes i les aletes del calamar picades, i al cap d’una estona l’ou dur.
Farciu els calamars amb aquesta barreja i tanqueu-los amb un escuradents.
Enfarineu els calamars farcits, enrossiu-los i retireu-los.
Preneu la resta del sofregit de ceba i el tomàquet, feu la reducció del vi, afegiu-hi els calamars i mulleu-ho amb aigua.
Deixeu que coguin a foc molt suau i quan estiguin tous afegiu-hi la picada i deixeu-los coure una estona més.
Variacions:
Es poden farcir els calamars amb la carn crua.
Es poden farcit només amb les potes i les aletes del calamar.
El farciment es pot espessir amb molla de pa remullada amb llet.
Es poden afegir al farciment rovellons o una altra mena de bolets.
En lloc de vi blanc s’hi pot posar vi ranci.
En comptes d’aigua es pot fer servir brou de peix.
Es poden acompanyar de bolets saltats amb all i julivert.
Es poden acompanyar de verdures.