Pastes, arrossos i altres cereals
En una cassola amb oli d’oliva verge extra fregiu els trossos de conill i de costella de porc fins que estiguin ben daurats i els retireu.
En el mateix oli d’oliva verge extra feu un sofregit amb la ceba, l’all i el tomàquet.
Quan el sofregit estigui ben fosc, reincorporeu-hi els trossos de carn i remeneu-ho tot.
Afegiu-hi l’arròs, barregeu-lo amb el sofregit remenant un parell de minuts i tireu-hi l’aigua bullent.
Al cap d’un moment, afegiu-hi els pèsols i la picada deixatada amb una mica de caldo de la cocció.
Deixeu-ho bullir 15 minuts aproximadament.
Si a mig coure veieu que hi falta aigua, afegiu-n’hi, sempre bullent.
Variacions:
En el sofregit s’hi pot afegir pebrot verd o pebrot vermell.
En el sofregit s’hi poden afegir unes gotes de conyac.
S’hi poden afegir altres tipus de verdures: mongeta tendra, carxofes, etc.
S’hi pot afegir pebrot vermell escalivat.
S’hi pot afegir algun tipus de bolets (rossinyols, carreretes).
S’hi pot afegir pollastre o substituir el conill per pollastre.
A més o en comptes de la costella s’hi poden posar cap de costella o salsitxes.
S’hi poden afegir cansalada i pernil.