Amanides i plats freds , Aptes per a celíacs , Halal , Llegums , Vegà , Vegetarià
En primer lloc, netegeu els bolets i, un cop nets i tallats, poseu-los a confitar amb l’oli d’oliva verge extra, els grans d’all i les herbes aromàtiques (llorer i farigola) a foc lent durant uns quinze minuts.
Mentrestant, treieu les llavors del tomàquet i talleu-lo a daus.
Piqueu el cebollí ben petit, peleu la poma i també talleu-la a daus petits, reservant-ne un tall per a la decoració del plat.
A continuació, treieu els bolets del foc i els poseu a escórrer, guardant-ne l’oli d’oliva verge extra de confitar. Barregeu-los amb les llenties.
En un bol, munteu la vinagreta amb part de l’oli d’oliva verge extra de confitar, els bolets, el vinagre i una mica de sal i pebre. Un cop emulsionada, hi podeu afegir els pinyons i el cebollí.
Finalment, munteu el plat amb els bolets i les llenties amanits amb la vinagreta.
Es pot acompanyar d’una barreja d’enciams i, culminant el plat, el tall de poma deshidratada al forn, a foc suau, fins que quedi ben cruixent.