Les agrupacions locals són associacions de productors o mestres artesans que treballen a cada territori posant en valor el patrimoni agroalimentari local.
Creada l’any 1982, ACREFA és una associació que reuneix a 76 formatgeries artesanes de Catalunya. ACREFA representa i defensa els interessos de les formatgeres i formatgers socis, i és l’interlocutor natural amb l’administració pública i l’empresa privada.
Ben fet! és una marca que reconeix les empreses catalanes compromeses amb la qualitat i el territori i en recolza l’èxit, amb accions de sensibilització cap el consum local, la promoció dels negocis i les connexions i col·laboracions entre els membres.
Marca col·lectiva que es presenta com un projecte identitari i de suport al sector cansalader local de la Garriga, terra reconeguda per la qualitat dels seus productes cansaladers. Aquest segell posa en valor el producte local, l'identifica i es converteix en l'emblema per promocionar-lo més enllà del municipi. Carn magra de porc, cansalada, sal i pebre. La saviesa d'una elaboració tradicional que ha permès la diferenciació d'un producte de qualitat i únic. Els elaboradors artesans locals seleccionen i preparen les millors carns, sense presses, la trien, l'amassen i l'amaneixen seguint el mètode tradicional. Embotida amb tripa natural, aconsegueixen un producte final característic. Aquest ha estat i és un actiu agroalimentari que dona a conéixer la Garriga com a destinació cansaladera.
Està situada en el cor de Barcelona, en un entorn emblemàtic i únic. La Confraria de Pescadors de Barcelona té les seves oficines en el conegut com a Moll del Rellotge, amagat als curiosos i obert al mar, al Barri de la Barceloneta. És una corporació de dret públic, sense ànim de lucre, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d’obrar per al compliment de les seves finalitats, està constituïda per temps indefinit i exerceix la representació del sector pesquer i l’activitat extractiva pesquera en l’àmbit territorial de la ciutat de Barcelona, es regeix mitjançant Estatuts propis, que aprova la Junta General, màxim òrgan de govern de l’Entitat.
Degusta Ribera de l'Ebre té com a objectiu donar suport al producte agroalimentari que es produeix i s’elabora a la comarca. Consumir productes locals és fer salut i, al mateix temps, és contribuir a l’economia del territori i a mantenir el paisatge que ens envolta i ens caracteritza.
Portal gastronòmic de la Garrotxa. Restaurants, experiències gastronòmiques, receptes dels productes típics de la Garrotxa, visites a granges, comerços i productors de proximitat. Descobreix a la Gastroteca la Ruta dolça per la Garrotxa que promou Delit!
La Marca El Moianès ve de gust ha afavorit que, en els darrers anys, els productes d’aquesta comarca i els plats que se’n deriven s’hagin convertit en un important element turístic i en un dinamitzador econòmic per als municipis del Moianès.
Segell creat per l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus que garanteix que els establiments del municipi fan servir productes locals i de proximitat. Aquest distintiu posa en valor l’excel·lència dels productes de l’Empordà i potencia Roses i la comarca com una destinació gastronòmica capdavantera.
La marca Horta de Lleida engloba els productes agraris i serveis de l‘entorn de l’Horta de Lleida.
El segell de qualitat del sector del cabrum català.
Associació de productors i elaboradors del Lluçanès que aposten per la qualitat del nostre producte i per les bones pràctiques en la seva elaboració.
L’objectiu d’aquesta associació és promoure i donar a conèixer conjuntament els productes de proximitat i de qualitat que es treballen a la comarca de l’Alt Urgell, així com potenciar l’entorn que els envolta.
Noguerament Bo és el distintiu dels produces agroalimentaris de la Noguera. Promociona i distingeix els productes agroalimentaris produïts o elaborats, transformats i envasats en l'àmbit territorial de la comarca de la Noguera, seguint les indicacions de qualitat, proximitat, sostenibilitat del Reglament del distintiu.
La marca de garantia Producte de Collserola és un distintiu de productes agroalimentaris de qualitat, proximitat, garantia, territori, identitat i de temporada que estan produïts en l’àmbit territorial del Parc Natural. La seva promoció s’emmarca en el Pla Agropecuari del Parc Natural, que té per objectiu la recuperació dels usos i aprofitaments agrícoles i ramaders de la serra de manera compatible i sinèrgica amb la conservació i millora ambiental i paisatgística.
La marca de garantia “Productes de l’Empordà” té la funció d’individualitzar, personalitzar i reconèixer els productes típics de l’Empordà. Només poden utilitzar la marca i el seu logotip aquells productes produïts o elaborats, transformats i envasats en l’àmbit territorial de les comarques de l’Alt i el Baix Empordà, i segons les seves tradicions.
La marca de garantia Producte del Ripollès identifica els productes agroalimentaris produïts i/o elaborats a la comarca del Ripollès. Garanteix l’origen del aliments i compleix la normativa vigent de la qualitat agroalimentària. Els productes estan sotmesos a un sistema de control de qualitat per part de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i han de complir les condicions del Reglament d'Ús Específic per a cada producte determinat. Els productes que inclou són: • Vedella • Poltre • Xai i cabrit • Porc • Llangonisseta i embotits • Trumfa de la Vall de Camprodon • Llet i derivats làctics • Coca del Ripollès • Cervesa artesana • Mel • Plantes aromàtiques i infusions • Ous • Melmelades • Ratafia • Horta i fruits vermells
“Producte del Solsonès” és la marca que identifica i diferencia els productes agroalimentaris que s’elaboren a la comarca del Solsonès.
"Productes d'Alforja" l'integren quatre empreses: Bondria Embotits, Alforja Agraría, Celler Mas del Botó, i Mel del Padrí. Entre altres propietats, conserven certs usos tradicionals en l'elaboració i utilitzen matèries primeres seleccionades de la zona.
L'objectiu de la marca "Productes de la Segarra" es vetllar per un consum més responsable i de proximitat, visibilitzar els productes de la Segarra i la resta del territori, aglutinar el màxim nombre de productors agroalimentaris, enfortir l’associació per a poder treballar plegats i sumar esforços.
La marca de garantia “Productes dera Val d’Aran” és una iniciativa dels productors artesanals de l’Aran impulsada pel Conselh Generau d’Aran, on es posa valor els productes alhora que es protegeix la seva identitat tot garantint al consumidor una qualitat diferenciada. “Productes dera Val d’Aran” compta actualment amb un total de 14 productors i 17 productes, entre ells els anditos, el civet, el bolh, el choriço, la langoissa seca i l’olha aranesa.