La fira biennal Alimentària Barcelona és una fira líder en el sector de l’Alimentació i des de la seva des de la seva primera edició en 1976, ha mostrat un constant creixement tant en nombre de visitants com d’expositors.
Actualment és el saló líder d’alimentació, begudes i gastronomia, que reflecteix les innovacions i tendències del mercat.
La fira Àpat és la fira de l’alimentació i la gastronomia catalana, on els productors i elaboradors d’aliments agroalimentaris catalans de qualitat presenten cada any els seus productes a professionals de l’alimentació.
Des de Fira ÀPAT volen promoure els productes de proximitat, ja que són garantia de seguretat i qualitat i, al mateix temps, ajuden a les petites explotacions familiars, agràries i ramaderes, i aconsegueixen un coneixement més directe de la procedència dels aliments que es consumeixen.
El punt de trobada de la gastronomia professional.
Un esdeveniment innovador i pioner. Els milers de visitants de cada edició l’avalen com una de les trobades més importants i prestigiosos del circuit gastronòmic mundial.
Lactium, és el mercat de formatges més gran de Catalunya, una mostra on s’hi poden trobar més de 200 formatges i 40 formatgeries artesanes d’arreu del país, que ofereixen degustacions i venda al tall dels seus formatges. A l’espai expositiu, també es compta amb la presència d’artesans d’altres productes agroalimentaris relacionats amb el formatge.
Mercat de mercats és la gran festa de producte i gastronomia de Barcelona, una iniciativa organitzada per l’Institut de Mercats de l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.
Es una recreació d’un autèntic mercat, amb prop d’un centenar de parades on es ven i promociona el producte, es fan degustacions, vins i caves, etc.
La Mostra és l’aparador de les Denominacions d’Origen catalanes a Barcelona durant les festes de La Mercè; una forma interessant d’introduir nous amants en la cultura del vi. És que el vi, a més de ser un producte històric de Catalunya, amaga móns plens de saviesa que a la Mostra es poden descobrir: la vinya, el celler, el saber fer dels viticultors, enòlegs, elaboradors, sommeliers; persones que fan del vi un producte artístic, una real obra d’art que mereix ser coneguda per tots.
Trufforum és un esdeveniment internacional ideat i promogut des de l’European Mycological Institute (EMI) que neix amb l’objectiu de promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals.
Amb l’objectiu de ser un encontre de referència internacional al sector de la tòfona, Trufforum es celebrarà anualment i estarà organitzada de manera itinerant en diferents ciutats i espais expositius amb la voluntat de donar la màxima difusió als valors i a la cultura de la tòfona.
veure'n més