La intenció de l’associació Barceloneta Cuina és donar a conèixer, defensar, recuperar i promoure la cuina i els productes d’aquest barri mariner.
L’associació gastronòmica de Barcelona Barceloneta Cuina és una associació formada per professionals de diferents àmbits i pels restaurants Ca la Nuri Platja, Can Solé, El Nou Ramonet, Kaiku, La Mar Salada, Lluçanès i Somorrostro. A tots els uneix l’amor per la gastronomia, el producte, una tradició que ve de lluny i que és la cuina d’un barri, del mar, dels pescadors i que forma part de la cultura mediterrània i també de la cultura catalana.
Web amb totes les receptes de Cuines, Tàpias Variades, Al vostre Gust i La Salut al Cistell.
El Club de Gastronomia de l’Ametlla de Mar és un col·lectiu de restaurants units per la premissa comuna d’estimar els productes locals de la zona i treballar per a la seva promoció.
Col·lectiu de cuina de la vila de Sitges.
Es format per un grup de restaurants de la Vila que s’han agrupat per ajuntar esforços en pro del repte de la qualitat, que en els seus establiments no és un luxe, sinó que cal considerar-lo com una cosa normal. L’oferta culinària dels restaurants del Club de Tast abasta des de la cuina personificada i la tradicional marinera o de mercat fins a la més sofisticada de banquets i celebracions. Sigueu benvinguts a la nostra Vila i assaboriu la peculiar gastronomia dels membres del Club de Tast de Sitges.
El Club dels Sabors de Berguedà és una associació de productes agroalimentaris i restaurants bergadans que treballen conjuntament per a la promoció de la cuina tradicional i dels productes autòctons de qualitat.
Un dels atractius turístics més importants és la nostra gastronomia lligada amb la qualitat del paisatge, el Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Parc Natural dels Ports. És per aquest motiu i amb l’ objectiu de promocionar i comercialitzar els productes culinaris d’ excel•lència ens hem incorporat als Col•lectius de Cuina de Catalunya amb la col•laboració de 14 restauradors de Sant Carles de la Ràpita i 14 productors agroalimentaris de les Terres de l’ Ebre.
La creació del Col•lectiu de Cuina la Ràpita-Delta de l’ Ebre és una oportunitat per donar a conèixer la gastronomia saludable de Sant Carles de la Ràpita, una relació entre el nostre visitant, la seva alimentació i el seu entorn natural. Entenem per saludable el consum de productes de primera qualitat i de proximitat elaborats amb tota la passió i il•lusió per mostrar un cop més la nostra autenticitat i singularitat com a territori.
Us volem mostrar la capacitat d’ oferir confiança en quant a la qualitat nutricional dels menús que us oferim. Podreu provar els diferents plats confeccionats que compten amb un denominador comú: el peix de temporada, l’ arròs, l’ oli, la sal… sense oblidar els vins de la D.O de la Terra Alta. Es tracta d’ una bona oportunitat per gaudir amb la família, i els amics. Et convidem a estimar la nostra gastronomia i els nostres productes agroalimentaris on els restauradors i productors prenem el compromís de donar a conèixer, de cuidar i de defensar la nostra cultura gastronòmica.
Us convidem a conèixer i a degustar els nostres productes que gràcies al saber fer dels nostres restauradors us evocaran exquisits records i us despertaran els vostres sentits creant tot un llenguatge de bellesa, màgia i cultura.
Un dels atractius turístics més importants és la nostra gastronomia lligada amb la qualitat del paisatge, el Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Parc Natural dels Ports. És per aquest motiu i amb l’objectiu de promocionar i comercialitzar els productes culinaris d’ excel•lència ens hem incorporat als Col•lectius de Cuina de Catalunya amb la col•laboració de 14 restauradors de Sant Carles de la Ràpita i 14 productors agroalimentaris de les Terres de l’Ebre.
Corbera Sabors és un col·lectiu interprofessional on convergeixen restauradors, hotelers i altres empreses relacionades amb la gastronomia, que es van presentar en societat el 2010 amb l’objectiu de promocionar els productes catalans de qualitat i també del municipi.
Nou amants de la cuina ben pensada i cuinada a foc lent es van unir en 2012 per fundar l’associació de cuina del Baix Llobregat, amb el lema de “les gallines coven” els ous, nosaltres “cubamos” cuina.
Col·lectiu de cuina de la comarca del Baix Empordà.
La Cuina de l’Empordanet és un col•lectiu gastronòmic que aplega a un ample grup de professionals de la cuina i de la restauració, que porta molts anys treballant en la difusió de la cuina del Baix Empordà.
Fou l’any 1995 quan el grup de restauradors que organitzava des del 1983 les mostres gastronòmiques de “la Cuina de l’Empordanet” va decidir convertir-se en una associació sense ànim de lucre, per treballar des d’aleshores en la millora i la difusió de la cuina d’aquest petit rodal, cada dia i a tothora, individual i col·lectivament.
Perfils i edats diferents capaços d’intercanviar coneixement i criteris, de complementar propostes i de fer pinya per enlairar la qualitat i el prestigi d’una cuina ancestral i que ells s’han encarregat de preservar, però també de posar al dia i d’innovar quan ha convingut i quan la demanda del públic nostrat o forani així ho ha reclamat.
Fan part de la història gastronòmica d’un país que ha assolit l’excel•lència gastronòmica i ha esdevingut un referent mundial; no només per ser el primer col•lectiu que va creure en la identitat de la cuina del territori, sinó per la seva millora constant.
Alguns potser diran que en aquesta terra fer bona cuina és fàcil, perquè segurament tenim el millor rebost, però sense el seny i la rauxa, l’ofici i el compromís d’aquests professionals, res hauria esta com és ara.
La seva és una cuina que es fonamenta en l’ús prioritari del producte de proximitat, de temporada, tractats acuradament i amb seny; cuina empordanesa renovada, amb gran personalitat; una fusió entre el tradicional i l’avantguarda, sempre conservant les nostres arrels culinàries.
Els agrada mostrar el paisatge empordanès a taula, petits detalls que fan de la seva cuina una de les més preuades del món.
Sota l’epígraf Cuina de l’Empordanet, l’any 1995 alguns restaurants de les comarques del Baix i l’Alt Empordà es van agrupar per promocionar la cuina empordanesa per Catalunya i arreu del món, organitzant diferents activitats gastronòmiques.
Col·lectiu de cuina de la Cerdanya.
La comarca de la Cerdanya ( la vall dels Pirineus ), comarca Catalana per excel•lència, té un caràcter molt particular per les seves característiques orogràfiques, climàtiques i històriques que fan d’ella un dels destins més prestigiosos de Catalunya. La comarca disposa d’un ventall molt ampli d’oferta gastronòmica, històrica, monumental i natural que us ofereix un destí molt atractiu dins dels Pirineus molt proper que us permetrà descobrir noves sensacions.
L’Associació Gastronòmica Pirineus Cerdanya va néixer de l’inquietud d’una grup de restauradors que formen part de l’Associació de Bars i Restaurants i de l’Associació d’Hotels i Càmpings de la Cerdanya per tal d’impulsar una nova entitat sota la qual s’hi ha acollit els restaurants que fan una aposta decidida per la qualitat, el producte local i el turisme culinari d’una comarca com la Cerdanya que disposa d’una rica tradició gastronòmica i turística.
Les accions immediates de l’associació són l’assistència a diverses fires i accions puntuals fora de la comarca moltes d’elles conjuntament amb el Consell Comarcal de Cerdanya i altres organismes provincials.
Col·lectiu de cuina de la comarca del Vallès Occidental.
D’un temps ençà, van sortint a la llum cuineres i cuiners de gran talla professional arreu de Catalunya. N’hi ha que ja eren prou coneguts, ja sigui per tenir la casa de menjars que representen uns orígens de prestigi antic, ja sigui per haver estat entre els entremaliats que han trencat motlles darrerament. El fenomen, que s’ha estès com una taca d’oli arreu del país, ha arribat també, amb força, al Vallès Occidental Hi ha arribat, al Vallès, amb una empremta que està caracteritzant la cuina catalana i que la fa diferent, conferint-li uns trets d’identitat propis i distintius. Es tracta d’aquesta dèria que tenim els catalans per agrupar-nos a l’hora de defensar aquells elements més nostrats. I la cuina n’és un i fa país com pocs. D’aquí ve que una colla de restaurants hagin decidit posar tots els ous –que al Vallès són mongetes, i del ganxet- a la mateixa panera. La iniciativa ha nascut a l’empara del Consorci de Turisme del Vallès Occidental que hi dóna ple suport.
Cuina VO és una agrupació voluntària de cuiners i restaurants de Vallès Oriental, que promou i difon les virtuts i singularitats de la cuina vallesana, formada per una quinzena de membres.
Col·lectiu de cuina de la comarca de la Garrotxa.
L’any 1994 neix el grup Cuina Volcànica.
Un conjunt de restaurants que han consolidat una cuina apassionada basada en els usos gastronòmics mes arrelats a la comarca. Creuen en la necessitat de representar, defensar i promocionar el territori i tota la seva àrea agroalimentaria, que utilitzaran en la seva cuina els productes conreats, criats i elaborats de forma artesanal a la pròpia comarca de la Garrotxa i el seu entorn que han projectat una cuina a l’abast de tots els paladars.
Una cuina de comarca basada en un receptari tradicional, creatiu i atrevit, que fa créixer les inquietuds i les curiositats culinàries pròpies de la zona.
Davant la riquesa i varietat de productes tan nostres, el grup Cuina Volcànica en defensa la seva plena integritat als nostres fogons i en difon les seves curiositats culinàries ben pròpies.
És un col·lectiu que va néixer a començament dels anys noranta amb el propòsit de recuperar i preservar el ric patrimoni gastronòmic de Sils, un municipi caracteritzat per una reculada tradició culinària, que resta en la memòria dels avis i les àvies. El projecte arrancava amb un objectiu inequívoc: girar els ulls a la història i recordar què menjaven els nostres avantpassats; com cuinaven; quines possibilitats oferien l’hort, el camp i la vinya, les carns i els peixos, els cargols, les fruites, els bolets… ; maneres d’amanir, de fer conserva o licor, de cuinar cada dia i de sortir-se’n de mil situacions…, és a dir, costums rurals antics que es perden i que calia deixar fixats. En definitiva, La Cuina a Sils volia deixar un punt de referència: el record vivent que encara és pràctica habitual de certes cases i famílies, però que indefugiblement es va esvaint.
Col·lectiu de cuina de la Vall de Camprodon.
Fins a 25 restaurants formen part de l’Associació Cultural i Gastronòmica Cuines de la Vall de Camprodon. Segons els seus responsables, aquesta associació va néixer per preservar i promoure el patrimoni cultural de la zona de Camprodon, de la comarca del Ripollès, al Pirineu gironí.
En paraules dels seus membres, «un dels trets principals de la vall de Camprodon és la riquesa gastronòmica, tant pel seu llegat històric, que ha marcat una cuina tradicional de gran qualitat, com per les noves propostes que sorgeixen de les joves cuines creatives» .
Els productes artesanals de la vall de Camprodon, elaborats majoritàriament per petites empreses familiars, són coneguts a tot Catalunya i formen la base de la gastronomia de la comarca. Benvolguts especialment per la seva qualitat estan els patés, la mel, els embotits, les galetes i dolços i els productes lactis, com els formatges, la llet fresca o el mató.
L’associació organitza també, entre gener i febrer, la temporada gastronòmica La Matança i la Quaresma. Aquesta iniciativa pretén recuperar la cuina de subsistència, marcada pel clima i les estacions, que és la base dels nostres hàbits i el nostre calendari culinari.
Aquesta entitat va ser escollida per Turisme de Catalunya per representar la gastronomia catalana en l’edició de l’any 2008 de World Travel Market, una de les dues cites sobre turisme més importants del món.
L’associació va idear un menú representatiu de la seva cuina. Entre els ànecs que es van incloure, es poden destacar el tàrtar de tonyina mediterrània, la crema de carbassa amb parmentier de botifarra negra, l’espatlla de xai farcida a la catalana, la ratafia amb gelat d’avellana, els panellets, els carquinyolis i els formatges de la terra, entre d’altres.
Col·lectiu de cuina de la vila del Vendrell.
Les Cuines del Vendrell és un col·lectiu format per empresaris de diversa procedència: cuiners, hostalers, viticultors, agricultors … això es reflecteix en la seva cuina, molt variada, però fidel al seu lema: mar, vinya i olivera.
El col·lectiu El gust és Nostre integra cinc restaurants del municipi de Calafell associats des de mitjans de la dècada de 2000 per dur a terme esdeveniments conjunts i promoure la població des d’un punt de vista gastronòmic i turístic.
Col·lectiu de cuina de la Vall de Ribes.
Fogons de la Vall de Ribes és un col·lectiu històric. Nascut el 1999 al voltant de la mostra gastronòmica local, va quedar inactiu fins a finals de 2007, moment en què el Patronat de Turisme de la Vall de Ribes va animar als seus membres a reprendre la iniciativa. El grup s’ha marcat el compromís de recuperar una sèrie de mostres gastronòmiques i participa activament en diverses campanyes locals: a la primavera, les de pollastre i el bacallà, i a la tardor, la dels bolets. Entre els productes que desitja potenciar aquest moviment gastronòmic destaquen la mel, els embotits, el formatge fresc, el va matar (mató) i altres làctics, i també diversos dolços característics, com els anomenats mets de Ribes. A escala nacional, el gran producte de la vall és la carn de xai de la raça ripollesa o queralbina, l’ovella de Queralbs, criada en aquest municipi de la vall de Núria.
Col·lectiu de cuina de la comarca de Girona.
L’any 2007 va néixer l’actual col·lectiu de cuina Girona Bons Fogons, que agafava el nom i prenia el relleu del que va intentar crear, vint-i-cinc anys enrere, un petit grup de cuiners gironins liderats pels visionaris Juli Lara i l’Antonio Gomez.
Aquest col·lectiu està format per un grup d’onze cuiners, que alhora són amics, de restaurants del Gironès, el Pla de l’Estany i la Selva, units pel desig compartit de recuperar, mantenir, actualitzar i promoure els coneixements, costums i productes de la cultura gastronòmica gironina, així com el seu extens receptari tradicional.
Col·lectiu de cuina de la comarca del Pla de l’Estany.
Sota el lema «El Plaer de Menjar Natural», diversos restaurants i productors formen el Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany. Aquesta societat gastronòmica es va constituir el febrer de 2004 i és una associació de professionals sense ànim de lucre.
Les activitats que van conduir a la creació d’aquest grup gastronòmic es van iniciar fa uns cinc anys, fruit de la necessitat d’alguns restauradors del Pla de l’Estany de compartir idees i proveïdors i de buscar conjuntament productes d’alta qualitat que els permetessin millorar la seva oferta gastronòmica i, alhora, la de la comarca. També els va impulsar l’interès per recuperar productes i maneres de produir d’abans, de conèixer nous productes i tècniques, i d’adquirir nous coneixements i formes d’entendre la gastronomia.
Els productes de Grup són el bou novell de Sant Mer, la carn de xai de la marca Bonxai, l’oli d’oliva extra verge Mas Auró, llegums recuperades com les mongetes de ull ros, els banyolins, la carabassa d’Esponellà, els de la Biòrica, les nous crespianas, la mel de Crespià, el pastís de Banyoles i els alls de Cornellà de Ter.
Col·lectiu de joves creadors gastronòmics de Girona i l’Empordà.
L’associació Joves Cuiners de Girona, creada el 1999, està formada per un grup de cuiners de les comarques gironines. La majoria han fet estades de formació al restaurant El Bulli, de Ferran Adrià, o bé han estat guardonats amb diferents premis gastronòmics.
L’entitat té com a objectiu principal promoure una cuina amb personalitat pròpia, lligant la tradició amb les noves tendències, i sempre fent especial atenció a la matèria primera. La seva filosofia és fer una cuina jove, fresca i d’autor.
Joves Cuiners de Girona pretén modernitzar els conceptes de la cuina catalana. Els joves xefs que formen part són propietaris dels seus establiments, i intercanvien coneixements dels quals s’enriqueixen tant a títol personal com associatiu.
El arròs del Delta de l’Ebre és la raó de ser d’aquest col·lectiu de cuina, integrat per una quinzena de restaurants d’Amposta i responsable de l’organització de les Jornades Gastronòmiques del Arròs tant al juny com a l’octubre.
La Cuina del Vent neix de la inquietud d’un col·lectiu de professionals que creu en la gastronomia com a eina d’expressió i com a portadora del saber popular acumulat a través de la història, d’un clima i d’un paisatge en comú: l’Alt Empordà.
La nostra cuina és un fidel reflex de la generositat de la nostra terra, un país de contrastos, amb una costa agosarada i feréstega i una altra allargada i suau que ens regala peix i marisc. Una plana infinita que veu renéixer horts i camps arreu; una muntanya intensament verda i fèrtil, i una altra de seca i agresta, prenyada de caça i de fruits silvestres. Tota aquesta complexitat és el que omple de riquesa, varietat i contrastos la nostra cuina.
La Cuina del Vent és el compendi de la gastronomia que es fa a la riba del mar i a l’ombra de la muntanya, que neix de la tradició més arrelada als fogons i creix en matisos a l’avantguarda de l’alta gastronomia. El grup reuneix professionals i establiments d’alta qualitat i inicia el seu camí amb la voluntat de madurar per tal de compartir i intercanviar coneixements, organitzant mostres, xerrades i seminaris que faran millorar la qualitat del servei i contribuiran a estrènyer els vincles entre la gent de l’ofici.
La Cuina del Vent és un grup gastronòmic que compta amb el suport de l’Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hosteleria de l’Alt Empordà i de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, i està format per professionals de diferents branques de l’hostaleria que, amb l’objectiu de promocionar la terra, la cuina, la cultura, la tradició i la feina ben feta, volen compartir i exportar arreu les arrels i la peculiar personalitat de l’Alt Empordà.
Col·lectiu de cuina de la comarca del Pallars Sobirà.
L’Associació Gastronòmica La Xicoia reuneix professionals de la restauració que volen difondre els atractius i les característiques de la cuina de Pallars i també reuneix professionals de la restauració que volen difondre els atractius i les característiques de la cuina de Pallars, el tret diferencial són sense cap dubte, els productes de muntanya.
Entre els plats típics de Pallars destaquen els derivats de l’anyell, com la girella, els formatges o el palpís (polpa), i fins i tot els que tenen com a base l’anomenat ruc català. És per això que aquesta agrupació gastronòmica ha treballat darrerament en la recuperació del receptari que inclou la carn d’aquest animal.
La Xicoia va néixer el 2003. Des de llavors organitza anualment el Ral·li Gastronòmic, on es poden degustar plats tradicionals i apostes innovadores als restaurants que integren el col·lectiu. L’oferta gastronòmica es complementa amb activitats divulgatives i de formació.
En aquestes jornades també s’organitzen concursos culinaris i es lliura la Xicoia d’Or, que premia personatges populars de tot l’Estat espanyol, productes alimentaris i la trajectòria de destacats cuiners.
Formen part d’aquesta agrupació: Ca l’Andreu, Cafè Pessets, El Pigal, Fonda Farré, Hotel Castellarnau, Hotel de Rei, Hotel a els Puis, Hotel La Morera, Hotel Muntanya, Hotel Pessets, Hotel Poldo, Hotel Roya, Pensió Andreva, Pensió Can Mariano, Pensió Trainera i el Roch Hotel.
Col·lectiu de cuina de la comarca de la Noguera.
El col·lectiu Noguera Cuina reuneix a onze restauradors amb l’objectiu de fer gaudir als seus veïns i visitants de les excel·lències de la gastronomia d’aquesta comarca de l’Prepirineu lleidatà.
Onze restauradors, onze maneres diferents d’entendre la cuina, onze ments creatives a la recerca de la millor combinació de textures i sabors. Això és el col·lectiu Noguera Cuina, un grup jove i emergent que va néixer el juny de 2007 amb la intenció de fer gaudir als seus veïns i als forasters de les excel·lències de la gastronomia de la comarca al Prepirineu lleidatà.
A més de comptar amb matèries primeres de gran qualitat, l’associació Noguera Cuina disposa d’una sèrie de proveïdors especialitzats en alta cuina i delicatessen. Això els permet treballar en la recuperació de varietats de plantes i flors autòctones, la torrefacció artesana de cafès, les mescles d’herbes i fruits de bosc, la recol·lecció de bolets i la preparació de productes de rebost.
En aquesta comarca es poden trobar productes procedents de l’agricultura de secà pròpia de la zona, així com arbres fruiters i oliveres de gran qualitat. Els torrons, la mel i els formatges són molt apreciats. També és terra de vinyes, que produeixen vins de la Denominació d’Origen Costers de Segre.
De març a juny, Noguera Cuina organitza les Jornades Gastronòmiques de l’Paisatge a la Cuina, una proposta que va sorgir el 2008 amb la idea de fusionar, pràcticament de forma literal, el menjar amb el seu entorn natural. D’aquesta manera, cada restaurant escull una fotografia d’un lloc representatiu de la comarca i la utilitza com a font d’inspiració per crear un menú inèdit i completament original.
Noguera Cuina està formada pels restaurants Casa Mercè (Fondepou), la Solana (Foradada), Monestir de les Avellanes (Os de Balaguer), Lo Ponts (Ponts), Roma (Cubells), Cal Farré i El Dien (Vallfogona de Balaguer) , Cal Pepito, Cal Xirricló, Espígol i Santuari de Sant Crist (Balaguer).
Col·lectiu de cuina de la comarca d’Osona.
Durant els últims 20 anys un grup de cuiners de la comarca d’Osona ha unit les seves forces, creativitat i experiència darrere els fogons per fer de la comarca un dels referents gastronòmics de Catalunya. Cadascun dels restaurants que forma part d’OsonaCuina té les seves característiques i peculiaritats, però a tots els uneix l’amor per la cuina, pels productes d’aquesta terra i un objectiu: posar la cuina d’Osona en el mapa gastronòmic internacional.
Entre les activitats que porten a terme com a grup destaquen la organització del Dijous Llarder de Vic, una festa molt popular que ha convertit l’entrepà de porc Ral rostit en tota una tradició; i les campanyes gastronòmiques centrades en els productes estrella d’aquesta comarca: el porc, la tòfona, les patates del bufet i les mongetes del Collsacabra.
Els restaurants que van fundar el col·lectiu al 1998 són El Boccatti, Ca l’Ignasi, Ca l’U, Can Jubany, La Fonda Sala, L’Estanyol, Mas Albereda i el Torres Petit. Al febrer del 2014, coincidint amb el 15è aniversari, es van incorporar nous restaurants al grup molt diferents entre ells, però que estan interpretant els nous temps gastronòmics d’una manera valenta i compromesa. Durant els darrers anys el col·lectiu ha afrontat un seguit de canvis, amb la voluntat de renovar la il·lusió per continuar situant la gastronomia osonenca al mapa.
No va ser fins al novembre del 2018, coincidint amb els 20 anys del col·lectiu, quan es va escenificar aquest clar relleu generacional, en el qual els restaurants fundadors van deixar pas als xefs més joves, tots ells amb moltes ganes potenciar el col·lectiu i donar a conèixer la comarca que representen, alhora sent conscients del llegat que se’ls ha donat i la responsabilitat que això representa.
Actualment el col·lectiu el formen els restaurants Arka (Santa Eugènia de Berga), Cal Jutge (Orís), Ca l’U (Vic), El Barecu (Vic), El Gravat (Vic), Fonda Sala (Olost), Les Magnòlies (Arbúcies), Tresona XXl (Vic), i la més recent incorporació Ca la Cinta de Sant Agustí del Lluçanès.
Col·lectiu de cuina de l’àmbit territorial de la Denominació d’Origen Penedès.
Amb l’objectiu de potenciar i donar a conèixer la riquesa culinària de les comarques de l’Alt i Baix Penedès, la Unió Empresarial del Penedès va gestar Penedès Fogons, un col·lectiu que agrupa diferents restaurants de la zona.
Situades a mig camí entre Barcelona i Tarragona, les comarques de l’Alt i Baix Penedès han aconseguit un notable reconeixement gastronòmic gràcies a la incorporació dels productes de l’horta a la cuina. Ara bé, els principals arguments del seu prestigi internacional han estat, sens dubte, els seus vins i caves.
Amb l’objectiu de potenciar i donar a conèixer aquesta riquesa culinària, la Unió Empresarial del Penedès va gestar, a l’estiu de 2005, Penedès Fogons. Aquest col·lectiu agrupa diferents restaurants ubicats en l’àmbit territorial de la Denominació d’Origen Penedès. L’objectiu és fer una cuina d’alta qualitat que serveixi, a el mateix temps, per promoure els valors enogastronòmics lligats a al Penedès.
Penedès Fogons, a més, participa en iniciatives gastronòmiques conjuntes dins i fora de Catalunya, i fomenta la formació específica i de qualitat en el sector de la restauració al Penedès. Com a objectiu a llarg termini, pretén consolidar una etiqueta de qualitat de la cuina del Penedès i aconseguir un ampli reconeixement en l’àmbit nacional.
Les accions de promoció que porten a terme van des Nits de Penedès Fogons sopars amb maridatges als restaurants que integren el col·lectiu fins a demostracions de cuina a càrrec dels cuiners de el grup, en els tres mercats municipals de Vilafranca, el tercer dijous de cada mes durant tot l’any.
Penedès Fogons està constituït per Cal Blay (Sant Sadurní d’Anoia), Cal Saldoni (Sant Pau d’Ordal), Cal Ton (Vilafranca de Penedès), El Cigró d’Or (Gelida) i El Racó de la Cigonya (Santa Margarida i els Monjos).
La suma el talent de disset dels millors xefs de Tarragona dóna com a resultat “Tarragona en essència”, el primer col·lectiu gastronòmic a la ciutat que aposta pels productes locals de qualitat.
La suma el talent de disset dels millors xefs de Tarragona dóna com a resultat Tarragona en essència, el primer col·lectiu gastronòmic a la ciutat de Tarragona que aposta pels productes locals de qualitat i que s’ha convertit en una referència de la gastronomia d’aquest territori .
El col·lectiu agrupa una vintena de professionals i establiments de Tarragona en un decàleg que pretén marcar els criteris que definiran què restauradors compleixen els requisits necessaris per formar part d’aquest projecte.
veure'n més