El producte gourmet és aquell que aconsegueix un posicionament diferencial en el mercat i això el permet fixar un preu significatiu. La seva diferenciació pot venir donada per diferents atributs: una qualitatsuperior, una exclusivitat del canal de venda, un packaging sofisticat i diferencial, una història única (origen, persona, territori…)
El Clúster Gourmet de Catalunya actua a nivell local, nacional i internacional.
El Clúster Alimentari Mercabarna-Barcelona és un servei de Mercabarna que pretén estimular la creació de sinergies entre les empreses del sector per tirar endavant projectes estratègics en els àmbits de l’exportació, el foodservice, el retail i la logística.
Pàgina web oficial del Clúster de Muntanya Productes Catalans
INNOVI representa el clúster del sector vitivinícola català i és una associació sense ànim de lucre enregistrada com a AEI (Associació d’Empreses Innovadores) del Ministeri d’Indústria i enregistrada al programa Catalunya Clústers de la Generalitat de Catalunya.
La missió d’INNOVI és promoure la competitivitat de les empreses del sector vitivinícola català i sector auxiliar, per poder afrontar favorablement la globalització mitjançant la innovació.
La visió d’INNOVI és la consolidació de la regió vinícola de Catalunya com a referent en matèria d’innovació i qualitat global.
L’Associació catalana d’innovació del sector carni porcí “INNOVACC” és una associació empresarial que representa el clúster del sector carni porcí català i té per objectiu enfortir la competitivitat de les empreses mitjançant la innovació i la cooperació.
L’associació es va constituir l’any 2008 i actualment pertany al registre d’Agrupaciones Empresariales Innovadoras (AEI) del Ministeri d’Indústria, al programa Catalunya Clústers d’ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya i disposa del certificat Eureopean Cluster Excellence Bronze Label de l’European Secretariat for Cluster Analysis.
L’entitat la formen un grup d’empreses i institucions que s’uneixen de manera voluntària i lliure per aconseguir, sense ànim de lucre, una finalitat d’interès general o particular amb la voluntat de posar en comú els seus coneixements, activitats i/o recursos econòmics. L’associació és autònoma, té personalitat pròpia i la seva organització interna i de funcionament ha de ser democràtica, amb ple respecte al pluralisme.
INNOVACC agrupa 96 socis:
– 80 empreses del sector carni porcí (granges, escorxadors, sales de desfer i empreses càrnies d’elaborats) i serveis auxiliars (pinsos, genètica, maquinària, logística, additius, gestió de residus i subproductes, laboratoris sanitaris i solucions d’higiene, enginyeria i consultoria, etc), de les quals 63 són PIMES.
– 16 institucions (universitats, cambres de comerç, centres d’R+D+i, associacions professionals…).
Grup d’empreses i institucions de Catalunya relacionades amb la producció i comercialització d’oli d’oliva, amb la finalitat de promoure i de posar en marxa actuacions per al reforç de la competitivitat del sector, així com a per afavorir la innovació, la internacionalització i la promoció exterior de les empreses que conformen l’Associació.
El seu objectiu és agrupar les empreses del sector per tal d’afrontar reptes comuns així com identificar oportunitats de negoci per a les empreses associades.
L’Associació és una entitat sense ànim de lucre que respon als principis democràtics pel que fa a la seva organització i al seu funcionament, garantint l’autonomia de les persones físiques i jurídiques que la formen, sense perjudici del caràcter vinculant que tenen els acords que adopten vàlidament els òrgans de govern de l’Associació en les matèries que l’afecten i a l’interès comú de les persones associades.
El Clúster Foodservice de Catalunya és una organització clúster que té com a objectiu principal promoure i reforçar la competitivitat del segment del foodservice. El Clúster Foodservice promou iniciatives orientades a impulsar el sector de foodservice de Catalunya i estimular i explotar les sinèrgies entre els membres de la cadena de valor per tal d’impulsar el desenvolupament de projectes transformadors.
veure'n més