Blog del programa de TV3 Al vostre gust, dirigit i presentat per Tana Collados.
Bona Vida, el blog de Jaume Fàbrega, escriptor i historiador gastronòmic.
Les millors receptes de cuina, vins i restaurants.
Receptes, actualitat, vídeos i última hora de la cuina de sempre de Catalunya.
Blog de cervesa: com es fa, amb què es fa, com degustar-la per valorar-la com un producte més del geni gastronòmic humà.
Realment, si s’és honest i honrat, s’ha de reconèixer que és impossible dir amb precisió qui va inventar la cervesa i quan es va fer.
Tampoc s’està segurs que sigui absolutament necessari posar nom, dia, hora i estat civil de l’inventor de la cervesa. Com moltes coses en aquest món, es degué inventar per atzar a diversos llocs alhora.
Sabent què és la cervesa, podem imaginar sense gaire dificultat que la invenció del pa i la de la cervesa degueren ser consecutives: només calia que algú, una mica distret o deixat, abandonés un mos de pa en un recipient amb aigua un parell o tres de dies, i l’invent genial ja estava. Només calia sofisticar. Poca cosa en suma…
Evidentment, sempre hi ha hagut diverses classes socials. I les que han disposat d’un poder adquisitiu més elevat han pogut desviar la destinació original d’un aliment per fer-ne un símbol de la seva prohomia. Molt aviat doncs, l’aliment també es convertí en beguda especial. Ho demostra la tomba del Rei Mides, datant de 7000 anys abans de Crist, on el Rei rep com a ofrena mortuòria, entre altres aliments, una cervesa aromatitzada amb mel i plantes diverses. És evident que aquest cru no formava part de l’ordinari dels subdits del rei Mides…
Cuina natural sense complicacions. Fet a casa.
Les receptes estan basades en una cuina natural i sense complicacions. Ens farà més fàcil el cuinar i ens ajudarà amb noves idees. Al blog es poden trobar receptes tradicionals i innovadores, idees originals per a ocasions especials i per al dia a dia.
Els productes de temporada i proximitat tenen especial protagonisme. Es procura en tot moment que els ingredients siguin assequibles per a tothom. Així no hi ha excusa per no posar-se a cuinar.
A més, es pot trobar tot el que ens agrada tenir al rebost. Idees per preparar conserves i melmelades casolanes, olis aromàtics i vinagres, salses i amaniments.
A destacar una secció “pa casolà” i una altra de receptes tradicionals i mediterrànies dedicades a “la cuina catalana”.
El bloc inclou receptes de la cuina de casa, moltes típiques de Lleida, il·lustrades amb les fotografies dels plats. Totes les fotografies son pròpies.
Un altre dels blogs més veterans de la gastrosfera catalana. A més, en el seu blog personal, el Roger dedica molta atenció als restaurants de Barcelona.
Evidentment les receptes són rebudes via llibres, via televisiva, via web o via mama.
Al cap de no gaire de començar una amiga la Silvia, es va sumar al blog i els dos van pujant receptes de tant en tant. Sense estressar-se, simplement quan els ve de gust.
Blog de cuina en català.
Cuina de cada dia amb tocs valencians, catalans i d’arreu del món.
Receptari català i d’arreu amb plats salats i sobretot moltes llaminadures dolces.
El teu web de receptes: ràpides i senzilles, saludables, de temporada i d’autor.
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
Blog sobre cuina, gastronomia, cultura i ciencia de fogons.
Blog de la Martha, comunicadora
En Delicious Martha es fa un viatge a través de la gastronomia, visitant diferents llocs de l’món en cada mos, amb cada nou sabor. Es descobreixen nous llocs on gaudir del bon menjar; es troben ingredients i sabors diferents i els orígens de cada plat; es coneixeran els esdeveniments més destacats de el sector i alguna que una altra història curiosa.
Blog del Pau Lopez.
Són les receptes que l’han vist créixer i li agrada cuinar, els productes que fa servir, els productors singulars que els elaboren i els restaurants on li agrada menjar. Factor Gastronòmic és passió per la cuina i la gastronomia, una manera de viure i de ser basada en l’autenticitat i la simplicitat que busca, per sobre de tot, l’ànima de les coses. Perquè la cuina sense ànima, com moltes altres coses, no seria res.
Foodlona neix de la mà de Miquel Antoja, apassionat xef de Badalona, nascut gastronòmicament a l’escola d’Hostaleria de Sant Pol de Mar i actualment, amb més de 14 anys d’experiència, treballant i aprenent en alguns dels millors restaurants d’aquest país.
Foodlona és passió per la gastronomia. Pretenen canviar el concepte de menjar per emportar amb productes d’alta qualitat i elaboracions de restaurant a preus assequibles. ‘Perquè el menjar per emportar no té per que ser menjar escombraries.’
Foodlona neix de la mà de Miquel Antoja , apassionat xef de Badalona, nascut gastronòmicament a l’escola d’Hostaleria de Sant Pol de Mar i actualment, amb més de 14 anys d’experiència, treballant i aprenent en alguns dels millors restaurants d’aquest país.
La base del seu treball és la cura i el respecte del producte en tots els processos; des del seu origen fins arribar a la taula del client.
Blog de Miquel Sen, Gastronomia Alternativa.
“Ens agrada cuinar i fa molts anys que recopilem receptes de les nostres mares, àvies i entorn en general. Tots sabem que la cuina amb productes frescos de temporada i de proximitat s’ha convertit en l’avantguarda i en el més innovador. Llavors resulta que les nostres mares i àvies han estat sempre modernes, fent una cuina amb el que els pagesos conreaven i els pescadors treien del mar. Es cuinava sovint amb pocs recursos econòmics i amb cuines molt humils. Durant segles, la majoria de la població s’ha alimentat seguint aquest ritme natural. A cada estació de l’any es menjava el que donava la terra i el mar.” (Kilòmetre0.cat)
Blog de receptes en català.
Blog de receptes de cuina del dia a dia.
Aquí hi trobareu, tot tipus de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d’elles, elaborades al microones.
“Aquest blog pretén que ens posem a cuinar els plats de sempre…els de tota la vida, els que ens havien cuinat les nostres mares i àvies….aquell rostit, aquella escudella i aquelles mandonguilles amb tomàquet que tant vam disfrutar de petits.” (Albert Vilas Figueras)
Blog de cuina de receptes catalanes: els plats clàssics i amb ingredients frescos.
Blog de cuina, fotografia i viatges.
Blog de receptes sense gluten i vegetarianes.
Blog de receptes en català.
Blog de receptes veganes.
Blog del programa de TV3 La Salut al Cistell, presentat per Marcel Gorgori.
El programa “La salut al cistell” neix amb la voluntat de mostrar i explicar com es produeixen i es distribueixen els aliments fins que arriben al nostre cistell, i encara després com podem combinar-los de manera sana i gustosa.
Blog de cuina amb receptes i agenda gastronòmica, cuina de mercat, productes de proximitat i postres.
Olocomesolodejas és un blog fundat al novembre del 2011 en el qual escriuen sobre múltiples inquietuds: el bon menjar. Son un col·lectiu de bojos pel disseny, la moda, l’art i tota expressió artística que estimuli.
La seva missió és crear una guia global escrita i visual on anar a esmorzar, dinar, berenar, sopar o prendre una copa de la nostra ciutat, Barcelona i Madrid. En l’actualitat cobreixen Barcelona, Madrid, i Alacant.
Blog de receptes de cuina, adaptes a diferents gustos.
Blog que recull productes elaborats de forma artesanal i ecològica de tot el territori de parla catalana (Catalunya, València, Illes Balears, regió de Múrcia, franja d’Aragó, Catalunya Nord, Andorra). També s’hi pot trobar informació actualitzada sobre fires i mostres agràries, mercats artesanals i ecològics.
Receptes per a una cuina més sana, variada i equilibrada.
A través de Què cuino avui. La Marta entre fogons comparteix receptes, trucs, consells tant per a una cuina del dia a dia com de festa; tant per als iniciats als fogons com per als més petits.
Durant aquests nou anys el projecte ha anat creixent gràcies al feedback amb tots els seguidors i tastadors de receptes, els consells i suggeriments de bloggers i cuiners més experimentats, els cursos i tallers de cuina i els llibres i receptaris devorats i els restaurants que ha anat descobrint gràcies als amics gurmet.
Recull de receptes senzilles, bones i experimentades.
Blog de receptes vegetarianes.
Receptes.cat es la xarxa social catalana de cuina formada per la gent de carrer d’arreu de la nostra geografia que intercanvien receptes i coneixements de cuina.
Blog personal iniciat el juny del 2011 que parla de rutes i cuina, arquitectura i altres experiències.
Ara que l’economia no permet fer grans viatges, és el millor moment per redescobrir el nostre país. I què millor que fer-ho gastronòmicament? d’això es tracta, de tastar rutes.
Blog del projecte “Varietats locals al Sud del Solsonès”. El projecte pretén intervenir, conservar i donar valor a les varietats agronòmiques locals.
Un dels objectius del projecte és promoure i difondre les varietats de plantes cultivades del Sud del Solsonès. Amb aquest objectiu el grup d’interès del projecte treballa en dues publicacions: l’Espai Agri-cultura, publicat al Celsona, i la publicació ‘Venim de l’Hort’.
ESPAI AGRI-CULTURA
Periòdicament el grup d’interès del projecte publiquem un article al Celsona, en un espai creat amb la voluntat de difondre coneixement sobre varietats locals ‘anomenat ‘AGRI-CULTURA’.
Blog dedicat a tot allò que envolta al món del vi.
veure'n més