Al bosc, al cistell, al mercat i al plat. Els bolets són les grans estrelles boscanes de la tardor -amb permís de les varietats de primavera- i provoquen una febre boletaire entre els aficionats a caçar-los o, simplement, a menjar-los!
De fet, a Catalunya hi ha una reconeguda tradició boletaire. Ens agrada agafar el cistell i anar cap al bosc a la recerca de rovellons, fredolics, rossinyols, pinetells, camagrocs… Però, amb ull, hi ha moltes espècies diferents i algunes de verinoses i, fins i tot, mortals. La recomanació és collir i consumir únicament aquells bolets que saps identificar sense cap mena de dubte que són comestibles. Però si no vols arriscar-te en la tria o prefereixes la comoditat, no cal que t’endinsis en el bosc: aquests mesos de tardor tens l’opció de visitar i gaudir d’algunes de les moltes fires, o mercats, que tenen lloc arreu del país amb els bolets com a protagonistes principals.
Et convidem a fer una ruta que passa per tres de les principals comarques boletaires del país: Berguedà, Ripollès i Solsonès. Gaudiràs del boscos, de la muntanya i de la natura a través de passejades a la caçera d’un producte de proximitat sorprenent que, per acabar d’arrodonir-ho, podràs degustar en plats saborosos i plens de tradició.
Lectures per anar fent boca: