Pastes, arrossos i altres cereals
En una olla amb aigua, sal i un raig d’oli d’oliva verge extra bulliu les plaques de canelons.
Refredeu-les, esteneu-les sobre un drap i assequeu-les.
Rostiu les carns salpebrades amb la canyella, els alls, la ceba i el tomàquet.
A mig rostir feu-hi la reducció del vi.
Coleu el suc, retireu la branca de canyella i passeu-ho tot per la màquina de trinxar.
Barregeu el farcit amb beixamel i repartiu-lo per sobre les plaques de canelons.
Emboliqueu els canelons, poseu-los en una placa de forn untada amb mantega, cobriu-los amb beixamel i poseu-hi per sobre el formatge ratllat i unes boletes de mantega.
Poseu-los al forn a 180º durant 15 o 20 minuts per escalfar i gratinar.
Variacions:
Es pot afegir cervell de xai al farciment.
Es pot afegir trufa ratllada al farciment.
Es poden posar unes tires de salsa de tomàquet clàssica per sobre de la beixamel.
Es pot afegir una mica de paté al farciment.
Es pot variar el tipus i la proporció de les carns.
Sovint es fa a partir de sobres de rostit i de carn d’olla.