Tastar el(s) territori(s) sense sortir de casa

  • Informació
  • On Comprar
  • Receptes
  • Segells i marques
  • Barcelona
  • Girona
  • Lleida
  • Tarragona
Dimecres 24.03.2021

Què

Llibres, vídeos i revistes

Encara hi ha molts interrogants sobre quines seran les restriccions en vigor per Setmana Santa a Catalunya i com afectaran la mobilitat. Per si no teniu pensat sortir del vostre municipi o per si hi ha confinaments comarcals i/o perimetrals, recordeu: el turisme enogastronòmic també es pot practicar des de casa!

Qui

Professionals diversos

Que treballen al sector agrícola, editorial, gastronòmic, turístic, forestal… presenten diferents documents en diferents formats perquè puguem ‘viatjar’ i (re)descobrir indrets de platja i d’interior, l’història, les tradicions, la cuina i el present futur del nostre món.

On

A llibreries i dispositiu mòbils

A la teva llibreria de confiança, físicament o en línia, al quiosc del teu barri, a la xarxa… Hi ha moltes maneres de consumir però cal que ho fem de manera conscient, és a dir, amb criteri. Podem afavorir l’economia local a l’hora de comprar un llibre o una revista? Fem-ho!

Imatge de portada: Twitter de Catalunya Experience

Per saber-ne més

Costa Brava Sud

El barceloní Jordi Tresserras, expert en arqueologia i història de l’alimentació, patrimoni agroalimentari, gastroregions, turisme cultural i gastronòmic, i un dels fundadors del Museu de la Cuina de la Costa Catalana de Tossa de Mar, entre altres mèrits i activitats, ha dut a terme un dels estudis més complets de la cuina de mar i muntanya de la Costa Brava, té forma de llibre i l’ha editat Farell Editors.

Per què el recomanem? Perquè retrata un territori força desconegut gastronòmicament i perquè la major part de receptes que conté provenen de receptaris personals, manuscrits o de transmissió oral.

“Es tracta del cuinar i menjar de Blanes, Lloret, Tossa dels últims 200 anys, i de la seva transformació i evolució. Quan el llegiu, retornareu al passat amb les històries culinàries del seu interior; amb històries de casa, d’antigues fondes i restaurants, de mariners i pescadors, de tavernes i hotels, de l’inici del turisme, de masies de marina, dels tapers i de la cuina de la gent de bosc…”, escriu al pròleg Ramon Ramos i Argimon.
No podem estar més d’acord.

Coberta del llibre de Jordi Tresserras, un viatge amb receptes molt suculentes.

El bosc

Pocs dies després del Dia Internacional dels Boscos, recomanar-vos dues ‘escapades’ accessibles i evocadores a aquests espais. D’una banda, el primer número d’Arrels, revista trimestral per llegir (i mirar) amb tranquil·litat, que dedica el seu dossier central al bosc i als seus veïns. Entrevistes i reportatges que us descobriran les persones, les idees, les iniciatives i els paisatges d’aquest món que torna.

L’altra, el vídeo de la campanya “Tenim cura dels boscos”, difós per PEFC Catalunya, per visibilitzar el treball dels silvicultors, gestors i empreses de la cadena de valor forestal i la seva important funció en la societat per preservar no només els boscos, la seva multifuncionalitat i biodiversitat, sinó també valors tan importants com la tradició, el desenvolupament rural, la contribució al repte demogràfic i la innovació.

Dit d’una altra manera, per comunicar els beneficis que els boscos i la seva biodiversitat aporten a la societat i al planeta i per recordar-nos que cal preservar-los mitjançant la seva gestió sostenible i les activitats humanes que promoguin el desenvolupament sostenible.

No et perdis el vídeo de la campanya “Tenim cura dels boscos” difós per PEFC Catalunya

Menorca

Si hi ha uns territoris compromesos amb el desenvolupament sostenible són les Reserves de la Biosfera. I una de la més propera a Catalunya és l’illa balear de Menorca, amb la que compartim molts vincles, entre ells, la candidatura a Regió Europea de la Gastronomia.

Per difondre els seus encants i les accions que s’organitzaran al 2022 al voltant d’aquesta distinció, i fruit de la col·laboració públic-privada entre diverses entitats menorquines, han llençat Oliaigua, una revista interactiva, de periodicitat trimestral, que pren el seu nom d’un dels plats més tradicionals de l’illa, i que busca donar suport als productors i als restauradors locals donant a conèixer les seves sinergies.

Editada per Esguard Publicacions, i apadrinada pel xef català Joan Roca (El Celler de Can Roca), es pot obtenir gratuïtament a les principals plataformes de descàrrega d’aplicacions mòbils en tres idiomes, català, castellà i anglès. Podeu accedir al contingut descarregant-vos l’aplicació de la revista a un dispositiu mòbil o tablet o a través de les webs www.madeinmenorca.org i www.cime.es (Consell Insular de Menorca).

Coberta del primer número de la revista interactiva Oliaigua

Altres entrades

Segueix-nos!
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.