Autora: Carme Gasull
Després de cinc exitoses edicions a Barcelona, ciutat que tornarà a acollir el certamen a la tardor, Fira ÀPAT viatja uns dies a l’antiga Tarraco, una localització perfecta per la seva història, cultura, art, paisatge, tarannà i, sobretot, per la seva gastronomia i la gran varietat de productes que s’hi produeixen. Amb diversos acords de col·laboració i una actitud de proactivitat, el certamen persegueix un únic objectiu: impulsar entre tots els aliments catalans.
Així doncs, l’11, el 12 i el 13 de juny, el Palau Firal i de Congressos de Tarragona donarà la benvinguda a persones, entitats i empreses vinculades a la pagesia i/o que elaboren productes agroalimentaris catalans que podran presentar el que fan i les seves novetats, si les tenen, tant a professionals del sector com al públic final, consumidor i/o comensal. L’entrada és gratuïta si la descarregues de forma anticipada a través del web i et costarà 5 euros si la compres a taquilla els dies de la fira.
No podràs desplaçar-te a la capital del Tarragonès, però vols estar al dia de tot el que té a veure amb l’alimentació i la gastronomia de ‘proximitat’ i ‘sostenible? Dóna un cop d’ull a ÀPATS, la revista dels aliments de proximitat produïts a Catalunya. Amb continguts seleccionats del sector de l’alimentació, es distribueix a 5.000 botigues, restaurants, hotels i vinoteques de tota Catalunya. També pots consultar-la aquí.
Amb l’objectiu d’apropar Fira ÀPAT a la ciutadania aquest cap de setmana es presentarà ‘Benvingut Estiu’, una trobada informal per apropar els aliments catalans als consumidors/es a través de food trucks, degustacions i música.
La gran novetat, però, seran els premis ÀPAT 21 als millors productes d´alimentació de proximitat. Els productors/es que participen a la fira poden presentar-se a diferents categories, els guanyadors/es seran escollits per un jurat integrat per professionals del món de l´alimentació catalana de proximitat i el lliurament dels premis tindrà lloc durant la Fira ÀPAT Barcelona, entre els dies 16 i 18 d´octubre de 2021.
Entre la setentena d’expositors assistents al certamen hi trobaràs els productes d’Unió – Olis de Catalunya, el celler Covides, la DO Tarragona i la DOP Siurana, que es presenten al certamen acompanyats per Prodeca.
El recinte firal es dividirà en dos espais, A i B, on se succeiran els tallers, les masterclass i els monogràfics de producte que impartiran diferents professionals del sector. A tall d’exemple, divendres 11, l’Espai A acollirà un Taller de sostenibilitat a la cuina a càrrec de Marianne Costa de la plataforma Too Good To Go.
Dissabte 12, David Solé, cuiner i propietari del restaurant Barquet Tarragona i padrí de la fira, impartirà una masterclass amb showcooking de suquets, una de les seves especialitats culinàries, a l’espai B.
Finalment, alguns dels productes amb més renom de les comarques tarragonines, com els musclos, els calçots o els vermuts, seran protagonistes a ambdós espais el darrer dia de la fira, diumenge 13 de juny.
Consulta el programa d’activitats, aquí!