Xavier Domènech, secretari de la Confraria de Pescadors de Cambrils

Inici>Notícies >La veu del sector >Xavier Domènech, secretari de la Confraria de Pescadors de Cambrils
1
  • Quin valor donem al peix del Mediterrani?

  • 04/05/2010
  • Xavier Domènech, secretari de la Confraria de Pescadors de Cambrils
  • La gent relaciona el peix del Mediterrani amb una qualitat i frescor excepcionals per bé que, de mida, és més petit que el d’altres llocs. El trobem identificat a les peixateries com estableix la normativa i als restaurants n’hi ha que distingeixen espècies com els llenguets de Cambrils o la gamba de Tarragona. Aquest és un fet important tot i que cal saber triar perquè visualment dos peixos poden ser iguals però molt diferents de gust. Nosaltres som partidaris que els mostradors de les peixateries els diferenciïn, però de moment no passa.

  • Respecte la promoció, tot el que sigui mirar de donar-lo a conèixer és bo, com per exemple la jornada de la galera de Cambrils que n’ha incentivat el consum. Però la gran assignatura pendent és el baix consum de peix de la gent jove i les campanyes haurien d’anar enfocades a promoure’l entre aquest públic. La nostra aposta ha de ser la de la qualitat i la frescor perquè en preu no podem competir ja que ens entra peix de molts països amb uns preus irrisoris. Un peix del Mediterrani pescat a la nit pots tenir-lo al plat al migdia.

    Pel que fa a la comercialització del peix, es fa a través de dos canals: d’una banda, una subhasta que no només consisteix en vendre a la pròpia llotja sinó també als que vénen d’altres llotges o als grans mercats com Mercabarna; i, en segon lloc, a través de les quatre peixateries que tenim actualment. Vam decidir obrir-les fa 10 anys per suplir els establiments que anaven tancant per falta d’un relleu que pogués continuar el negoci. Al principi va anar molt bé però ara els hàbits han canviat i el peix ha baixat de preu la qual cosa també ens ha afectat. Pel que fa al peix senzill, ens hem d’adaptar al que ens demana la gent que és un peix net i preparat per cuinar tot i que és complicat perquè es fa malbé ràpidament.

Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.