Xavier Tubert, president de la cooperativa Llet Nostra

Inici>Notícies >La veu del sector >Xavier Tubert, president de la cooperativa Llet Nostra
1
 • Fins a quin punt és necessària la innovació en el sector del comerç agroalimentari?

 • 1/04/2011
 • Xavier Tubert, president de la cooperativa Llet Nostra
 • Afortunadament, les empreses agroalimentàries catalanes són innovadores i nosaltres també ens hi considerem pel model participatiu del nostre projecte empresarial que dóna sortida a la llet dels nostres ramaders i garanteix el futur de les explotacions; també perquè som l'única marca de llet enfocada al mercat català. Disposem d'una àrea específica d'impuls de nous productes i d'innovació per adaptar-nos a les necessitats dels nostres consumidors.

 • Considerem que la innovació en un moment com l'actual és clau per diferenciar-te i ser competitiu. Si no fóssim innovadors no hauríem passat a ser en poc temps la quarta marca de llet més venuda a Catalunya. En un context de crisi com l'actual, continuem creixent perquè donem resposta a un públic que busca productes de proximitat i qualitat.

   

  La innovació i la internacionalització són dos conceptes claus per poder créixer que agafen força quan van plegats, però en el nostre cas la nostra raó de ser és el mercat intern. A Llet Nostra tenim clar que la innovació és una inversió de futur, però a vegades la necessitat d'obtenir resultats immediats de moltes empreses hipoteca qualsevol intent d'apostar-hi. És important reinventar-se cada dia i preguntar-se de quina manera pots sorprendre el teu client. És cert, però, que quan volem innovar pel nostre compte ens trobem limitats per la mida i perquè som una empresa jove. Per compensar-ho hem establert acords de recerca i innovació a nivell europeu i amb d'altres indústries. També és important la implicació de les institucions públiques o les empreses mixtes sobretot en la promoció de productes pensats i enfocats per vendre al mercat català.

   

  Creiem que les noves tecnologies juguen un paper important pel que fa a la innovació però aquest no és l'únic camp: pots innovar en processos, en organització, en imatge de marca, en distribució, en oferta...I en això estem treballant.  Quant a la vinculació entre la innovació i la sostenibilitat, per Llet Nostra, una cosa no s'entendria sense l'altra. No es pot ser trencador per continuar creixent en perjudici del medi ambient. Jo, que sóc ramader, tinc, igual que la resta del sector, molta consciència en la necessitat de respectar el territori, la seva gent i el seu bestiar. Tot forma part d'una cadena que no es pot trencar. Si milers de consumidors gaudeixen del sabor de la nostra llet de vaca és perquè treballem cada dia per preservar el sector agrari català, sense ell no podríem donar als nostres fills ni la qualitat ni la traçabilitat en l'alimentació que tant reclamem.

   

Enllaços:
Municipis: Catalunya.
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.