Ramon Morató, director de Chocolate Academy

Inici>Notícies >La veu del sector >Ramon Morató, director de Chocolate Academy
1
  • Fins a quin punt la pastisseria i xocolateria han contribuït a prestigiar la gastronomia catalana al món?

  • 30/11/2010
  • Ramon Morató, director de Chocolate Academy
  • El món del dolç ha contribuït molt a promocionar la gastronomia catalana al món, tot i que pel que fa als comerços últimament estan patint més la crisi. El fet que els restaurants hagin incorporat el dolç i la pastisseria als seus menús ha ajudat a promocionar aquest sector gràcies també al seu alt nivell de qualitat. El problema és si el consumidor ho percep o no tal i com sí ho fa el gastrònom.

  • Hi ha establiments que s'han especialitzat i pastissers-xocolaters com Oriol Balaguer, que han contribuït a donar a conèixer el nostre nivell de pastisseria a nivell internacional. Però això només arriba a un determinat grup de gent tot i que penso que mica en mica es va estenent el ressò. El consumidor no vol aventures estranyes, però coses noves al mateix temps. I a vegades, la novetat ha d'anar acompanyada de campanyes de promoció i publicitat, un atractiu packaging, etc. Avui dia no només es tracta de posar-ho a la vitrina de l'aparador sinó de fer tot el que es pugui per donar-ho a conèixer.

     

    El que ens falta és màrqueting, en definitiva, perquè la resta ja ho tenim. A Catalunya podem estar contents per l'elevada qualitat del nostre producte però ens manca donar-lo a conèixer. No arriba al consumidor fins al cap de molt de temps. A nivell de creativitat comptem amb grans professionals, i si hi ha algun lloc on això es constati és Barcelona. L'única diferència amb la resta d'Europa és la quantitat. La qualitat la tenim molt bona, fins i tot per sobre del nivell europeu, però tenim pocs professionals amb ressò internacional. Per mi, el més important és donar formació, que les administracions s'adonin que som un motor econòmic per al país, i que es primi el comerç de proximitat i artesans (tant pastissers, xarcuters, com qualsevol ofici artesà) en lloc de les grans cadenes. El futur és esperançador tot i que ara mateix no és bona època; amb tot, el ram de l'alimentació es manté i hem sembrat fruits perquè donin  resultats a llarg termini.

     

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.