Ramon Barios, gerent de 3p fruits, producció i venda de fruites

Inici>Notícies >La veu del sector >Ramon Barios, gerent de 3p fruits, producció i venda de fruites
1
  • Fins a quin punt els productes locals ens ajuden a preservar el medi ambient?

  • 02/03/2011
  • Ramon Barios, gerent de 3p fruits, producció i venda de fruites
  • La tasca que fem els pagesos és molt important per a la conservació del nostre entorn i del medi ambient; per tant, també és fonamental que el consumidor aposti pels nostres productes perquè d'aquesta manera afavoreix la nostra activitat. En aquest sentit, podem afirmar que el consum de producte local contribueix a conservar el medi ambient i que els agricultors i ramaders i altres agents del sector agroalimentari ens quedem al territori.

  • Pel que jo veig, els pagesos estem cada vegada més conscienciats en el tema de la sostenibilitat; en el nostre cas, que ens dediquem al cultiu de fruites i verdures, utilitzem al màxim els recursos i mecanismes de producció naturals que asseguren una agricultura sostenible; a més estem introduint mètodes biològics de control. De tota manera, crec que s'hauria d'invertir més en engegar campanyes de comunicació i conscienciació sobre els beneficis dels productes locals, com els de la sostenibilitat per exemple.

     

    Quant a la comercialització dels aliments de proximitat, aquests tenen força presència als comerços petits però als grans miren molt el preu i es proveeixen a les centrals de compra el que fa més difícil que puguin oferir-ne per la gran competència existent. El que trobo a faltar és que als establiments s'informi del seu procés d'obtenció, de com es cultiven i es tracten per promoure la sostenibilitat (per exemple amb un distintiu). I més que les vies per comercialitzar el que cal és que augmenti l'oferta de producte local als diferents llocs on es venen ara: les fires, per Internet, mercats, etc. Nosaltres portem sis anys venent per Internet i després d'un començament difícil estem molt satisfets d'aquesta via. La majoria de compradors que tenim tenen entre 35 i 55 anys ja que la gent més gran vol tocar el producte, necessita veure'l. Quant al futur del nostre sector, el veig amb bons ulls sempre i quan el sector es promocioni i segueixi apostant per la sostenibilitat.

     

Enllaços:
Municipis: Catalunya.
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.