Olivier Fernández, director de l'Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona

Inici>Notícies >La veu del sector >Olivier Fernández, director de l'Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona
1
  • Fins a quin punt la pastisseria i xocolateria han contribuït a prestigiar la gastronomia catalana al món?

  • 30/11/2010
  • Olivier Fernández, director de l'Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona
  • El món de la pastisseria i la xocolateria han contribuït a promocionar la gastronomia catalana al món com a àmbits de la nostra cultura gastronòmica que van de la mà. Cada vegada els pastissers treballen més la xocolata i això es deu al fet que ha crescut l'interès i el públic que en vol gaudir. És també un producte que, juntament amb els cacaus, s'ha anat incorporant a la cuina com a ingredient per salses i postres. Per la seva banda, el consumidor valora aquest fet i tot i que no tenim la gran tradició xocolatera de països com Bèlgica i França, tendim a seguir la seva línia de producció i consum. Cada vegada n'hi ha més demanda sobretot per part dels nens, els grans fans de la xocolata, tot i que els beneficis han caigut a causa del preu del cacau.

  • La creixent popularitat de la xocolata es pot veure amb la gran quantitat de botigues especialitzades que s'obren i també en l'interès que hi ha per visitar el Museu de la xocolata. A l'escola del Gremi de Pastisseria també ho veiem amb la bona resposta del temari sobre la xocolata i dolços per part dels alumnes. Hi ha altres elements que determinen el major o menor consum de xocolata d'un país, com per exemple el fred. També s'ha de tenir en compte la tradició que fa que llocs com Bèlgica o Suïssa, que van consumir cacau fa molts més anys enrere que nosaltres, siguin ara referents en el món de la xocolata i que actualment sigui difícil que Catalunya es posi al seu nivell.

     

    Tot i així, podem identificar l'art de la xocolata amb Catalunya ja que vam ser pioners en crear-ne figures partint d'un ou i també la primera porta d'entrada del cacau, la qual cosa és d'una gran importància. Aquí va ser on es va fer la primera xocolata a la pedra i la versió original de la xocolata desfeta, entre altres. Podem considerar el nostre país com un dels llocs on es va originar tradició xocolatera i pastissera d'Europa.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.