Meritxell Falgueras, periodista i sommelier

Inici>Notícies >La veu del sector >Meritxell Falgueras, periodista i sommelier
1
  • Com es pot impulsar el consum i la comercialització del vi català a Catalunya?

  • 6/10/2010
  • Meritxell Falgueras, periodista i sommelier
  • El vi català no té el consum que hauria de tenir comparat amb el d'altres vins d'Espanya a Catalunya  perquè no ens ho creiem. Ens hem cregut que som uns grans organitzadors i hem fet els millors Jocs Olímpics però, en canvi, amb el vi no som creguts, tenim com un fals sentit d'inferioritat respecte La Rioja o els vins francesos, i no hem de tenir-ne cap, de complex! Catalunya compta amb grans vins, elogiats per la crítica internacional, i amb varietats autòctones que fan que aquests siguin únics; també amb molts bons professionals que transmeten la seva passió en cada ampolla.

  •  

    De fet, els elements per tal d'impulsar el consum i la comercialització del vi català a Catalunya ja hi són; només ens falta apostar més per la comunicació. Perquè per molt que fem bé les coses, si la gent no coneix la nostra riquesa vinícola no podem avançar. Tenim tant varietats autòctones, que donen originalitat als nostres vins, com varietats internacionals, que fan que el consumidor pugui identificar cada tipus de vi; també una molt bona relació qualitat-preu. Gaudim de vins que reflecteixen el terrer, la personalitat catalana, el tarannà de la nostra gent. Simplement hem d'aconseguir que aquest missatge arribi a la gent. Per això es necessita educar al consumidor en beure bé i amb mesura perquè tots aprenguem a treure-li més suc al vi!

     

    Pel que fa a l'exportació de vins fora de Catalunya, hi hem d'apostar en la mesura que som un referent en el sector i també molt competitius perquè tenim grans productes a preus raonables i amb una alta puntuació a la crítica internacional. En aquest sentit, també és important pertànyer a una Denominació d'Origen, fet que representa els vins amb ideals, que pretenen expressar el terrer, el clima i la vida d'una zona delimitada. Els consells reguladors, amb els seus controls de qualitat, aconsegueixen que els vins amb DO siguin coherents i sincers. Per últim, s'ha de dir que l'enoturisme també és una manera perfectament vàlida per potenciar la venda i el consum de vi català així com d'ensenyar el món del vi d'una manera didàctica, divertida i culta. Es tracta de beure el vi i veure el seu paisatge que, al final, és el millor cupatge perquè ens acabem d'enamorar del nostre patrimoni vinícola!

Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.