Mercè Camins, Restaurant Casa Mercè de Fontdepou

Inici>Notícies >La veu del sector >Mercè Camins, Restaurant Casa Mercè de Fontdepou
1
  • Fins a quin punt els restaurants utilitzen productes locals a la seva cuina?

     

  • 30/08/2010
  • Mercè Camins, Restaurant Casa Mercè de Fontdepou
  • Hi ha molts restaurants que utilitzen productes locals a la seva cuina, sobretot verdures, fruites i carns com conill, pollastre i vedella, però no els suficients com perquè els mateixos productors puguin tirar endavant. En el nostre cas, l'aposta per aquest tipus d'aliments és absoluta i els utilitzem en el 90% del que cuinem.

  • De tota manera, l'administració hauria de donar suport més suport als productors als quals crec que s'exigeixen massa requisits i que suposen inversions que no poden assumir. Personalment, em trobo que no puc fer truites amb els ous de les meves gallines o vendre la meva melmelada perquè hauria de tenir unes instal·lacions només per aquests productes i econòmicament això només s'ho poden permetre grans companyies.

     

    L'ús de productes locals ens dóna un valor afegit respecte la resta de restaurants que no n'utilitzen per la seva frescor, proximitat, aspecte i gust si els comparem amb els que s'han produït   industrialment; la qualitat també és molt millor. A més a més, comprant-los contribuïm a dinamitzar l'economia local; l'únic inconvenient és que normalment el seu preu és més elevat ja que el cost de producció també ho és i, per tant, el pagès l'ha de repercutir a l'hora de vendre'l.

     

    El que falta sobretot és difusió i promoció dels productes de proximitat per donar-los a conèixer més entre la gent. No obstant, el client que els coneix i els ha tastat sap valorar-ne la seva qualitat, un fet que ens porta més gent al restaurant que venen a apreciar el valor afegit de la nostra cuina. A part, nosaltres, al contrari del que fan molts, apostem pel vi amb denominació d'origen catalana ja que entenem que si quan sortim fora ens agradar tastar els productes autòctons el mateix hauria de passar aquí. La iniciativa de restaurants amb Km 0 de la qual formem part és una gran aposta de promoció de producte local i de proximitat. Hem de respectar les temporades i també la producció del voltant. Penso que és la filosofia que hauríem de tenir tots els restaurants.

     

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.