Maribel Cera Chillida, pescadora Sant Carles de la Ràpita

Inici>Notícies >La veu del sector >Maribel Cera Chillida, pescadora Sant Carles de la Ràpita
1
  • Quin valor donem al peix del Mediterrani?

  • 04/05/2010
  • Maribel Cera Chillida, pescadora Sant Carles de la Ràpita
  • El peix del Mediterrani és molt valorat en general. De tota manera, hi ha zones on és més gustós que en d’altres i, per tant, les opinions són molt bones. El problema és que no es paga, és a dir, que un pescador no s’hi pot guanyar bé la vida. Qui realment se’n beneficia és el peixater o aquell que distribueix i comercialitza el producte, ja que aplica un marge i es queda la major part del guany.

  • El nostre no és un peix que arribi a tot arreu i això es deu a la falta de publicitat i d’informació. S’estan fent campanyes de promoció de determinats tipus de peix, però encara falta molt camí per recórrer. Un altre inconvenient és que el peix del Mediterrani és més petit, sobretot el de les Terres de l’Ebre, el que fa que molts restaurants de la zona el comprin perquè és fresc però que els de les comarques centrals optin pel que ve de fora. Les mides i els preus entre el nostre peix i el de fora són molt diferents i no es pot competir.

    El nostre peix es diferencia molt bé pel seu sabor. També cal remarcar que aquí, a Sant Carles de la Ràpita, la confraria té un paper molt important dins el sector ja que organitza jornades com la llagostinada i la galerada i tastos de peix que contribueixen a donar a conèixer el nostre producte i donar-li valor.

     

Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.