Magí Reventós, President de l'Institut del Cava

Inici>Notícies >La veu del sector >Magí Reventós, President de l'Institut del Cava
1
  • Perspectives en la comercialització i el consum del cava

  • Magí Reventós, President de l'Institut del Cava
  • El cava està entre les primeres Denominacions d’Origen que s’exporten arrel del món; actualment podríem dir que és un producte conegut a tots els mercats

  • En general relacionem el cava amb les celebracions, sobretot al Nadal, tot i que cada cop més es consumeix també com aperitiu i de manera més regular al llarg de tot l’any. Els consumidors han anat adquirint una major cultura enològica i són cada cop més exigents amb el producte. Les vendes aquest 2008 són equiparables als nivells del 2004, però ha canviat força el client: hi ha hagut una davallada en el sector de l’hostaleria i en els lots de Nadal, s’ha mantingut en el canal de la distribució alimentària i ha augmentat l’exportació.

    Tot i el context actual, comptem que l’exportació de cava continuï a l’alça, en bona part perquè oferim un producte competitiu pel que fa a la relació qualitat – preu. Per altra banda s’està treballant en obrir nous nínxols de mercat, on en destacaria el cava rosat, sobretot l’elaborat amb la varietat Pinot Noir, que actualment ja representa entorn el 10% del consum total del cava. El cava està entre les primeres Denominacions d’Origen que s’exporten arreu del món; actualment podríem dir que és un producte conegut a tots els mercats.

     

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.