Lluís Pujol, peixater del mercat del peix de Palafrugell

Inici>Notícies >La veu del sector >Lluís Pujol, peixater del mercat del peix de Palafrugell
1
  • Quin valor donem al peix del Mediterrani?

  • 04/05/2010
  • Lluís Pujol, peixater del mercat del peix de Palafrugell
  • El peix del Mediterrani és un producte de molt bona qualitat i, fins i tot, segons la zona pesquera trobem diferents gustos i variacions per una mateixa espècie. Per altra banda, valoro negativament la sobrepesca actual que provoquen sistemes com els de la flota d’arrossegament, que malmet el fons del mar i elimina les espècies que hi viuen amb barques que superen el llindar de cavalls i llauren el terra.

  • Penso que dins de les confraries caldria controlar millor l’extracció de peix i l’excedent i posterior desaprofitament d’algunes espècies que existeix. D’altra banda, els restaurants no prioritzen el peix del Mediterrani i prefereixen un exemplar gros a un preu assequible que un de més petit i car, sense importar d’on vingui l’un o l’altre. Si el comparem a nivell de preu amb el que prové de França o Galícia, no hi podem competir.

    Però el que trobo més important és que es compleixi amb l’obligatorietat d’etiquetar i també que existeixi un control d’aquest etiquetatge. Cada pescador i peixateria hauria de ser responsable del producte que ven. No només fa falta la identificació del peix del nostre Mediterrani sinó també que se sancioni aquells que no compleixin la normativa ja establerta; no cal fer-ne una de nova.

Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.