Josep Monclús, director Serveis Territorials DIUE Terres de l'Ebre

Inici>Notícies >La veu del sector >Josep Monclús, director Serveis Territorials DIUE Terres de l'Ebre
1
  • Què representa la gastronomia per l’activitat econòmica de les Terres de l’Ebre?

  • 02/06/2010
  • Josep Monclús, director Serveis Territorials DIUE Terres de l'Ebre
  • Està adquirint cada cop més importància i tant els productors, restauradors com els consumidors s’adonen de la gran varietat de productes i de qualitat que tenim, i que això cal donar-ho a conèixer per revaloritzar el territori. És per això que, d’uns anys ençà, el nombre de fires gastronòmiques ha augmentat considerablement i també la utilització del producte local als restaurants. Com a exemple, aviat trobarem a les Terres de l’Ebre un establiment que tindrà una carta només amb producte local, però a més, el client estarà informat de la procedència de tots els productes que li serviran.

  • A banda, tots estem d’acord que aquests darrers anys ha sorgit un nou turisme que vol descobrir sensacions amb la vista, el tacte, l’olfacte i el gust i que, per tant, vol fruir amb la gastronomia. I a les Terres de l’Ebre hi troben productes amb una qualitat excepcional, com els musclos i els ostres de les badies dels Alfacs i del Fangar, la fruita dolça de la Ribera d’Ebre, el vi de la Terra Alta, l’arròs i l’ànec del Delta de l’Ebre o els cítrics i l’oli del Baix Ebre i Montsià.

    Considero que anem per bon camí, però que s’ha de continuar millorant. Productors, restauradors i empreses turístiques han de treballar conjuntament per lligar, encara més, els diferents sectors i poder disposar d’una oferta que pugui donar resposta al nou tipus de turisme. Com a exemple de bona feina, tenim la prova pilot que ha començat fa pocs dies a les dues badies del Delta i que consisteix en desplaçar-se amb vaixell a les mateixes “batees” per explicar al visitant com es cria el marisc i també pot degustar-lo en el mateix lloc. Sense cap mena de dubte, la gastronomia, lligada a producte i paisatge, és la combinació adequada per atreure al turista.

     

Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.