Jordi Jacas, cuiner i propietari del restaurant El Molí, de l’Escala

Inici>Notícies >La veu del sector >Jordi Jacas, cuiner i propietari del restaurant El Molí, de l’Escala
1
  • Quin valor donem al peix del Mediterrani?

  • 04/05/2010
  • Jordi Jacas, cuiner i propietari del restaurant El Molí, de l’Escala
  • Sens dubte el millor peix és el del Mediterrani; el nostre producte estrella i el millor del món tant pel tipus de salinitat de les aigües on viu com pel de roca que hi ha al mar. Té un sabor especial i és molt genuí. Malauradament no el tenim ben identificat i això porta al consumidor a no saber-lo distingir quan va a comprar.

  • La responsabilitat d’aquesta situació és de l’intermediari, ja que en alguns casos ven producte de fora com si fos d’aquí. Hi ha espècies que es detecten molt fàcilment, com els crustacis, mol·luscos, gambes, escamarlans i llagostes, però en els peixos més comuns es fa difícil determinar-ne l’origen. Als restaurants no es diferencia la procedència del peix i només alguns ho expliciten tot i que això pot aportar un valor afegit. Aquí a El Molí sí que ho fem sobretot per justificar el preu del plat, ja que no val el mateix un peix de fora que un del Mediterrani. De tota manera, sempre apliquem uns marges raonables, dins del que és el mercat.

    Per potenciar el consum del nostre peix no només fa falta que els restaurants en comprin per oferir-lo als seus clients sinó també que hi hagi una informació més acurada per part de l’intermediari. També caldria buscar mètodes que garanteixin l’origen del peix mitjançant una major regulació del sector.

Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.