Jordi Rotllan, president de la Fundació Comerç Ciutadà

Inici>Notícies >La veu del sector >Jordi Rotllan, president de la Fundació Comerç Ciutadà
1
 • Fins a quin punt és necessària la innovació en el comerç agroalimentari?

 • 1/04/2011
 • Jordi Rotllan, president de la Fundació Comerç Ciutadà
 • Penso que no només hem de parlar d'innovació, també ens hem de plantejar altres factors clau en les empreses com la competitivitat, la qualitat i la capacitat de comunicació. En aquest sentit, els últims anys el sector agroalimentari ha fet un gran esforç per aconseguir alts estàndards de qualitat i importants millores en la comunicació amb el suport de l'administració, tot i que encara no són suficients.

 • Un cop ja es tenen quotes qualitatives altes i s'han modernitzat els sistemes de producció, tot es juga en el camp de la comunicació i, com a conseqüència, en la força que adquireixi un producte en l'imaginari dels consumidors. A l'actualitat, la innovació és important en la mesura que ens permeti millorar la qualitat dels nostres productes sense perdre l'essència, i augmentar la nostra competitivitat; i és també en aquests aspectes als quals cal vincular la internacionalització. A l'hora d'innovar, probablement les principals dificultats de les empreses són el finançament i la falta de recursos públics destinats a la investigació.


  Pel que fa a l'associació que es fa entre noves tecnologies i innovació, depèn molt de cada empresa. No em puc estar de citar l'exemple del Mas Marcè, de Siurana, i el seu Formatge Llanut, premiat al Fòrum Gastronòmic de Girona, un producte on les noves tecnologies hi han tingut poc a veure però que on sí hi han influït la intel·ligència, una idea de sostenibilitat emprenedora i la passió per l'ofici i pel territori. També crec que la innovació hauria d'estar vinculada a la sostenibilitat amb sentit comú i no de posicionaments radicals o catastrofistes.

  Des de la Fundació Comerç Ciutadà, una entitat que agrupa les associacions de comerciants de centres urbans de Catalunya, necessitem eines per poder treballar en les mateixes condicions que altres formats de la distribució; en aquest sentit, més enllà del suport de l'administració, que és imprescindible, cal remarcar les grans possibilitats que ens ofereix Internet i les xarxes socials. En el futur, el multicanal serà un factor clau i és en aquest camp en el que seria molt interessant que el petit comerç dediqués esforços i voluntat d'innovació, tenint en compte que aquesta, dins de les noves tecnologies, podria venir des de la tradició, l'humanització dels nous formats o la capacitat de transmetre sentiments a través de la xarxa.

   

Enllaços:
Municipis: Catalunya.
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.