Joan Segura, president de la DOP Les Garrigues

Inici>Notícies >La veu del sector >Joan Segura, president de la DOP Les Garrigues
1
  • En quina mesura coneixem i valorem els nostres olis?

  • 30/11/2009
  • Joan Segura, president de la DOP Les Garrigues
  • Sí que es valoren però el consumidor té molt poca informació de com es fa l’oli i sobre les denominacions d’origen; n’hi ha molts que pensen que l’oli refinat és millor.

  • El problema és arribar al gran consum perquè, encara que actualment podem fer més producció sense perdre qualitat, els costos són elevats i s’han de repercutir al producte mentre que en els olis refinats aquests es redueixen a la meitat perquè el procés està automatitzat i hi intervé la química; en el nostre oli verge extra, en canvi, la producció és mecànica i no hi ha additius. A més, s’han permès les mescles i no hi ha cap màquina capaç de detectar quina proporció es d’oli d’oliva i quina d’una altra mena.

    Personalment, estic en desacord amb aquells que afirmen que falta la voluntat que el sector s’uneixi perquè ho hem intentat diverses vegades i s’han fet accions de comercialització i màrqueting però res no ha acabat de quallar i les multinacionals s’han seguit imposant. En tot això, l’administració hauria de procurar que la informació arribi al consumidor. Malgrat tot, veig el futur amb optimisme sempre que s’aposti pels productes catalans de qualitat. Hem de saber aprofitar un mercat a Catalunya que consumeix 90 milions de quilos d’oli cada any dels quals només 12 o 13 procedeixen de productors catalans.

Productes:
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.