Jaume Subirós, director del Motel Empordà de Figueres

Inici>Notícies >La veu del sector >Jaume Subirós, director del Motel Empordà de Figueres
1
  • En quina mesura coneixem i valorem els nostres olis?

  • 30/11/2009
  • Jaume Subirós, director del Motel Empordà de Figueres
  • No fa pas gaire em trobava en un restaurant de Ginebra i, d’entrada, a taula hi havia oli català: vaig estar a punt d’aixecar-me i aplaudir. A la nostra taula ‘pública’ ara ja és normal que es doni la benvinguda amb oli. Abans era impensable.

  • Els francesos ni en volien a sentir parlar de l’oli d’oliva, i com que hi anàvem a remolc... El canvi s’ha produït en poc de temps. Hem de pensar que aquí a l’Empordà van plantar-se oliveres per primer cop des de feia segles -llevat de les decoratives de jardí- l’any 1998, que és quan en planta Dauro. El salt endavant és recent.

    Hi ha restaurants que tenen carta d’oli, però pot marejar el client normal. I tinc comprovat que la gent conserva més en el record l’oli que no li agradat que no pas el que li ha semblat bo: “Vostè mateix, però que no sigui Tal”. Nosaltres oferim tots aquests grans olis que tenim ara a l’Empordà: el Dauro, l’Espelt, el Mas, l’Agullana, el d’Espolla, tres o quatre classes i que els comensals triïn. La taula privada, la de casa, també ha canviat i ara alguns també fan servir aquell oli que li van servir al restaurant, se’n recorden. S’ha de dir que les presentacions, cada cop més aconseguides, hi ajuden. Només una petita pega: el degoteig de l’ampolla, que de tant en tant encara n’hi ha algun que no funciona!

     

Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.