Isidre Martínez, responsable de Producció Agrària Ecològica del DAR (Barcelona)

Inici>Notícies >La veu del sector >Isidre Martínez, responsable de Producció Agrària Ecològica del DAR (Barcelona)
1
  • Com veu el present i el futur dels productes ecològics a Catalunya?

  • Isidre Martínez, responsable de Producció Agrària Ecològica del DAR (Barcelona)
  • Actualment, s’estan creant nous grups i col•lectius de consum, com menjadors escolars, i els ajuntaments i consells comarcals contribueixen a la seva difusió. La població catalana coneix cada cop millor els aliments ecològics malgrat la dificultat de trobar-los a prop de casa i que els preus, en ocasions, desanimen els interessats. Les mancances estructurals són un dels principals impediments perquè les produccions creixin a Catalunya, que ocupa una posició capdavantera en empreses d’elaboració i disposa d’unes 62.000 ha certificades, un 5% de tot l’Estat.

  • El gran repte, presència a mercats i supermercats

    Si bé el consum i els punts de venda han crescut, el gran repte ara és millorar l’abastiment, incrementar les referències i normalitzar la presència de productes ecològics certificats a mercats i supermercats. En aquests moments, és un sector amb bones perspectives de futur i que atreu els consumidors no només per les seves qualitats sinó també perquè contribueix al respecte mediambiental i a un desenvolupament rural sostenible. La seva evolució, en gran mesura, dependrà de l’esforç que es realitzi en matèria de recerca, desenvolupament i innovació tecnològica. A Catalunya, els productes amb més sortida són les hortalisses i la fruita, el pa i els cereals, els vins i l’oli verge d’oliva, la llet i els iogurts, els aliments infantils i preparats i les carns i els ous. Un altre sector que podria agafar importància és la cria ecològica de peixos.

    Un pla transversal i pioner

    El Pla d'Acció per l’Alimentació i l’Agricultura Ecològiques suposa la primera iniciativa transversal d’un govern català amb vocació d’incidir en els problemes bàsics del sector. La seva sola elaboració i aprovació sumant els esforços de set departaments ja suposa una fita important, per l'impuls i la transcendència del missatge, especialment en aquesta fase de crisi econòmica. Les necessitats, però, són profundes i diverses i requereixen els esforços tant dels agents públics com privats. El sector també ha d’aportar el seu interès i maduresa per trobar punts en comú.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.