Francesc Xavier Agell Tuser, coordinador general INCAVI

Inici>Notícies >La veu del sector >Francesc Xavier Agell Tuser, coordinador general INCAVI
1
 • Com es pot impulsar el consum i la comercialització de vi català a Catalunya?

 • 6/10/2010
 • Francesc Xavier Agell Tuser, coordinador general INCAVI
 • El consumidor català és inquiet i vol conèixer, un fet que no juga a favor quan es tracta del consum del vi produït a Catalunya que té una quota de mercat que no es correspon amb la importància de les empreses que s'hi dediquen. Per això des de l'INCAVI, junt amb les Denominacions d'Origen, hem apostat des de sempre per la realització de campanyes de promoció que posin en valor el vi i el cava elaborats al nostre país. Potser una mancança històrica en promoció ens ha portat a una representació inferior a la que correspondria, però aquest fet s'està corregint els darrers anys.

 • Per augmentar la presència del vi i cava catalans en la distribució i en la restauració, creiem que hem de fer una aposta conjunta de tots els implicats en la cadena que va des del productor al consumidor, passant pels elaboradors, venedors, mitjans de comunicació, responsables turístics, distribuïdors, restauradors. Dins de la promoció que es fa des de l'INCAVI es pretén millorar el posicionament dels vins i caves catalans a les cartes dels restaurants col·laborant amb el Cartaví, o bé també contribuir a donar a conèixer als cellers amb l'organització de la XXX Mostra de Vins i Caves de Catalunya, a Barcelona. Són dos exemples de feina ben feta amb resultats evidents.

   

  Quant a l'exportació, és una eina fonamental en la diversificació de l'activitat econòmica de les empreses. En aquest sentit, l'INCAVI gestiona des de l'any 2009 una mesura de suport de la UE al sector vitivinícola que pretén millorar la informació, difusió i promoció relativa al sector fora de les fronteres comunitàries, així com també promocionar l'especificitat dels mètodes d'elaboració dels productes i els seus territoris. Pel que fa a les Denominacions d'Origen, s'han convertit en imprescindibles ja que les marques que estan sota la seva empara tenen la qualitat i l'origen certificats; a més els cellers que treballen per fer reconegut el nom d'una DO se'n beneficien a mig termini del prestigi i reconeixement. Cal també fer esment de l'enoturisme com un element importantíssim com a dinamitzador del sector del vi i que porta el visitant a gaudir d'un territori en la seva plenitud. Catalunya ja compta amb realitats enoturístiques sòlides al Penedès, el Priorat, l'Empordà i també a Alella. Altra vegada, la col·laboració entre els diferents agents implicats resulta imprescindible per crear una oferta atractiva de cara al visitant.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.