Estel Armengol, copropietària del comerç Elcabas.com (Granollers)

Inici>Notícies >La veu del sector >Estel Armengol, copropietària del comerç Elcabas.com (Granollers)
1
 • Com veu el present i el futur dels productes ecològics a Catalunya?

 • Estel Armengol, copropietària del comerç Elcabas.com (Granollers)
 • Estem vivint un moment d’interès creixent pels productes ecològics però no ens podem comparar amb països com Alemanya, França i Holanda, amb un nivell de consum força més alt. Encara falta una major conscienciació cap a aquest tipus d’alimentació entre els consumidors a banda que la distribució d’aliments ecològics està limitada per una producció que es basa en el ritme de la natura i que la indústria alimentària convencional és molt forta. Tot i així, cada vegada més productors estan començant a entrar en el cicle ecològic.

 • Bones perspectives

  Veig el futur amb optimisme perquè la tendència a consumir productes ecològics va en augment i, per tant, també creix el número de pagesos que s’hi dediquen i de comerços que en venen. Tot i així, encara hem de fer pedagogia perquè ens confonen amb un herbolari o un establiment de dietètica. El que ens ha donat molt bon resultat és la venda per Internet que és, de fet, com vam començar al 2003; actualment més de la meitat de les comandes les rebem a través del web i la resta de venda la fem a la nostra botiga de Granollers oberta des de 2007. Tenim dos tipus de clients: el de la xarxa que és de la comarca o Barcelona ciutat, creu en l’alimentació ecològica i fa compres de més valor, i el de la botiga que ve més perquè li queda a prop. Entre els clients, hi ha des de famílies amb fills fins a parelles.

  Una idea premiada

  Quan vam crear l’empresa, el fet de vendre per Internet i que les propietàries fóssim dues noies –l’altra és Gemma Pedemonte– va despertar l’interès dels mitjans de comunicació que se’n van fer ressò; això ens va ajudar molt a donar-nos a conèixer. A més, vam guanyar un premi al 2004 com a Millor Iniciativa Empresarial del Vallès Oriental. També, hem fet publicitat, sobretot al començament. Actualment, venem fruita, verdura, carn, productes lactis, de comerç just com te, cafè i xocolata i últimament artesania, cosmètica natural, roba, etc. Els preus són més cars en alguns casos perquè la producció també ho és però en altres, com les fruites i les verdures, són similars als del mercat.

   

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.