Dionís Guiteras, gerent de l'empresa de distribució Natureco (Moià)

Inici>Notícies >La veu del sector >Dionís Guiteras, gerent de l'empresa de distribució Natureco (Moià)
1
  • Com veu el present i el futur dels productes ecològics a Catalunya?

  • Dionís Guiteras, gerent de l'empresa de distribució Natureco (Moià)
  • La meva visió del mercat és positiva –nosaltres estem creixent malgrat la crisi – i la previsió és augmentar les vendes lleugerament tenint en compte que l’actual conjuntura econòmica és desfavorable. És a dir, qui ja consumia productes ecològics (bàsicament algú que pateix al•lèrgies o intoleràncies o bé que ho veu com a opció saludable i de consum responsable) ho seguirà fent però serà difícil incorporar nous compradors. A més, creiem que poden ser l’alternativa perquè els pagesos reconverteixin les seves produccions.

  • Previsió de creixement

    El sector ha de seguir creixent i més quan la resta de mercat està fent just el contrari, el que ens satisfà i més tenint en compte el moment que vivim. No aspirem a aconseguir percentatges de consum de producte ecològic de països capdavanters com Alemanya i Àustria però sí que, davant de la tendència a l’alça, esperem aconseguir que alguns productors catalans es reconverteixin i apostin per la producció ecològica. Hi ha productes, com l’oli, els fruits secs, la fruita i la carn, que no comporten massa dificultats d’adaptar als paràmetres ecològics. A més, en funció de la marca, trobem força aliments ecològics que tenen un preu similar a la resta, és el cas de la fruita, la verdura, la pasta, el pa, el vi, la cervesa, etc.

    Oli, carn i verdures, productes ecològics catalans

    Els nostres clients són menjadors, empreses de catering, establiments hotelers i de restauració, botigues especialitzades, etc, de Catalunya, la Catalunya Nord, Andorra i País Valencià, molt repartits en el territori. Un terç aproximat de les nostres compres les fem a proveïdors catalans mentre que la resta ve de la Unió Europea i de països com Japó i els Estats Units. A Catalunya, la producció ecològica és sobretot de productes com oli, fruits secs, embotits, carn, verdures i proteïnes vegetals. Hi ha una concentració importants d’empreses del sector al Moianès on, a banda de Natureco, hi trobem La Moianesa, que fa pasta, Vegetalia i Natursoy, que produeixen i distribueixen, i diversos productors de carn.

     

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.