Cristina Beltran, responsable de l’Oficina de Turisme del Priorat

Inici>Notícies >La veu del sector >Cristina Beltran, responsable de l’Oficina de Turisme del Priorat
1
  • Quin moment viu l’enoturisme a Catalunya?

  • 7/04/2010
  • Cristina Beltran, responsable de l’Oficina de Turisme del Priorat
  • Per bé que ja s’han fet coses, crec que encara estem vivint un moment incipient i que hi ha molt camp per recórrer. Estem lluny, per exemple, de territoris com Califòrnia i altres de la Unió Europea on l’enoturisme és un de les principals atractius turístics. Falta estructurar millor l’oferta i també un impuls per part de les administracions per donar a conèixer els productes de la terra com el vi.

  • Al Priorat vam començar al 2002 convencent a alguns cellers perquè obrissin les portes a les visites (d’entrada van ser sis); estàvem convençuts que s’havia de desenvolupar aquesta línia turística. D’aquesta manera va néixer el que anomenem la ruta del vi i que vam engegar recollint la informació dels productors visitables, vins, horaris i preus en un catàleg i un quadríptic. Actualment, també tenim el web Turismepriorat.org i l’oferta abarca una cinquantena de cellers que cada vegada tenen més clar que l’enoturisme és una bona manera de promocionar els seus productes. També hi ha vinateries i tota l’oferta complementària, com visites en tot terreny, participar de les tasques a la vinya, gimcama del vi, etc.

    Malgrat l’evolució d’aquests vuit anys, una de les dificultats principals a l’actualitat és que la petita dimensió de la majoria dels cellers fa difícil compaginar el negoci amb l’organització de visites. El fet que el públic hagi de reservar la visita per telèfon o bé que en molts casos no pugui anar al celler només per provar el vi, sense visitar-lo, ens impedeix segurament tenir més turisme. Cal que oferim alguna cosa més als enoturistes, que donem un valor afegit als magnífics vins que tenim. De tota manera, penso que estem en el bon camí i encarem el futur amb optimisme perquè el turisme del vi està creixent però cal que s’inverteixi més en promoció i publicitat.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.