Christian Escribà, pastisser d'Escribà Barcelona

Inici>Notícies >La veu del sector >Christian Escribà, pastisser d'Escribà Barcelona
1
Autor: RAC 1
 • Fins a quin punt la pastisseria i xocolateria han contribuït a prestigiar la gastronomia catalana al món?

 • 30/11/2010
 • Christian Escribà, pastisser d'Escribà Barcelona
 • La xocolateria i el món de la pastisseria han contribuït i molt a prestigiar la gastronomia catalana al món, sobretot als anys 50-60, quan hi va haver una generació que vam revolucionar el sector a nivell nacional i internacional. També val a dir que la gastronomia catalana ha estat liderada més per la restauració que no per la pastisseria tot i que ambdues es donen suport mútuament.

 • En cuina, s'ha sabut motivar la gent jove i nosaltres això hem d'aprofitar-ho per fer el mateix amb els joves pastissers. Pel que fa al consumidor, aquest està canviant i compra pastisseria per celebracions o quan té convidats i, en canvi, abans hi havia un consum més diari. Per tant, s'ha d'incidir en promoure l'hàbit de comprar pastisseria amb més freqüència. Jo veig clarament dues línies, per un costat la pastisseria tradicional, i per l'altre, la més moderna i atrevida. El nostre públic valora molt la primera però també és receptiu amb les novetats tot i que costa que es compri.

   

  La pastisseria catalana és una de les de més qualitat al món, però hi manca quantitat i una aposta clara tant per part dels pastissers com dels consumidors. Països som Bèlgica tenen molt bon nivell amb l'avantatge afegit de disposar de gran quantitat de professionals i de producte. En canvi, a Barcelona hi ha molt bona qualitat, m'atreviria a dir que més que d'altres països, però no tenim tants punts de venda ni gent que s'hi dediqui. No obstant això, cada país té les seves característiques i especialitzacions i és difícil comparar-los: a Àustria i Alemanya tenen més forns de pa, a Bèlgica més xocolateria, i aquí, una gran tradició pastissera.

   

  Tot i el moment delicat que passem econòmicament parlant i el dèficit de professionals i punts de venda, podem estar molt satisfets del nostre posicionament a nivell internacional. Catalunya, i concretament Barcelona, és un referent del sector a Europa i també al món gràcies a la iniciativa i treball de professionals de primera línia com Enric Rovira, Oriol Balaguer, Albert Adrià i Ramon Morató. Per part nostra, i des de la nostra marca, Escribà Barcelona, també hem contribuït a donar a conèixer i projectar la pastisseria catalana a l'exterior. Respecte el futur, el veig amb bons ulls i amb una expansió que haurem d'anar treballant, però és necessari que estiguem oberts als canvis. Jo vinc d'una empresa de quatre generacions i sempre s'ha sentit a parlar de la paraula "crisi". Ara ens toca anar trampejant la situació i adaptar-nos al moment històric que vivim.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.