Carolina Solanich, de Postres Masgrau, Sant Vicenç de Torelló

Inici>Notícies >La veu del sector >Carolina Solanich, de Postres Masgrau, Sant Vicenç de Torelló
1
  • Què ha impulsat el creixement del sector formatger artesà i dels derivats làctics a Catalunya?

  • 4/11/2010
  • Carolina Solanich, de Postres Masgrau, Sant Vicenç de Torelló
  • El creixement del consum i la comercialització dels formatges i derivats làctics artesans a Catalunya és segurament conseqüència d'un canvi en els nostres hàbits alimentaris. Es tracta d'una tendència alimentada a través de la publicitat als mitjans de comunicació però que beneficia sobretot a les grans marques. En el cas dels petits elaboradors, ens convindria tenir un distintiu que ens associés a la proximitat per poder donar a conèixer i promocionar els nostres productes i que podria servir per reduir costos de distribució i per acollir els productors que no poden permetre's estar amb una denominació d'origen.

  • L'especialització en els derivats làctics, i en el nostre cas en el nostre producte estrella, el flam de mató, és clau per fer-se un lloc al mercat. Molts productors i botiguers han buscat aquest fet per diferenciar-se de les grans marques que ofereixen de tot i a un cost molt competitiu. A partir d'aquí, la feina és fer entendre al client que el que oferim és un producte local i de gran qualitat. Ara tenim mitjans com Internet i portals com la Gastroteca.cat que ens hi ajuden però penso que les fires i els mercats són els nostres millors aparadors tot i que falta que hi vagi més gent.

     

    Per altra banda, és d'agrair la tasca que ha fet el sector de la restauració per incorporar els derivats làctics artesans com a postres als seus menús. Un exemple d'això és el formatge de drap que es feia antigament i que ara s'ha recuperat i es pot consumir fins i tot a restaurants de Barcelona. L'objectiu és buscar la qualitat d'abans i adaptar-la a les necessitats i als gustos actuals. I, malgrat que alguns fins i tot han començat a obrir mercat a l'exterior, sobretot els elaboradors de formatge madurat, en el nostre cas és més difícil perquè ens dediquem als derivats làctics i al producte fresc i l'única via seria a través d'una delegació, el que requereix una notable estructura empresarial. Tot i això, veig un futur del sector sòlid perquè oferim un producte de gran qualitat, amb el valor afegit de la proximitat.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.