Àvia Remei, mestressa de casa i autora de llibres de receptes

Inici>Notícies >La veu del sector >Àvia Remei, mestressa de casa i autora de llibres de receptes
1
  • Fins a quin punt els restaurants utilitzen productes locals a la seva cuina?

     

  • 30/08/2010
  • Àvia Remei, mestressa de casa i autora de llibres de receptes
  • De productors locals n'hi ha molts, només cal fer un cop d'ull a la quantitat de productes que es venen al mercat. Però el que importa realment és que els cuiners tinguin una base de cuina catalana i això implica conèixer i fer servir aquests aliments. Ara es porta la cuina moderna i utilitzar productes de fora, però amb això no n'hi ha prou, cal tenir uns fonaments de la cuina tradicional del país on productes com la ceba, els tomàquets i les patates en són elements essencials com a part de la nostra tradició culinària.

  • Evidentment, cada país té la seves especialitats i utilitza els seus productes i un cuiner té l'obligació de conèixer-los. A més es tracta d'aliments que tenen infinitat d'avantatges i cap inconvenient: són sans, de qualitat, frescos i els trobes a bon preu. Els que venen de fora tenen moltes vegades avantatges com que són més econòmics que els nostres, però si realment es busca la qualitat tothom sap que el millor és el producte de la terra.

     

    Ara hi ha un més coneixement dels consumidors en relació als aliments de proximitat, probablement també perquè s'han invertit recursos a donar-los a conèixer, sobretot els últims dos anys en què s'estan organitzant moltes fires, tastets, promocions i activitats per impulsar-ne el consum i la difusió. Jo mateixa faré un pregó d'aquí a uns dies en què el protagonista serà el tomàquet. Cada any es fan activitats que tenen com a objectiu potenciar l'excel·lent producte que tenim a casa. Per tant, penso que la base és fer campanyes de comunicació de manera planificada perquè siguin efectives i també tastos i activitats pensats per al client. També fa falta fer pedagogia sobre aquests productes ja que el públic no sempre els sap valorar com cal. Afortunadament, cada vegada hi ha més gent que prima el gust i la qualitat per davant del preu la qual cosa es pot comprovar en l'èxit de les nombroses fires que es fan a Catalunya i on es pot comprovar la diferència entre un aliment local i un de fora a través de degustacions.

     

Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.