Selecció de llibres gastronòmics per aquest Sant Jordi

Inici>Notícies >Altres >Selecció de llibres gastronòmics per aquest Sant Jordi
1
  • Selecció de llibres gastronòmics per aquest Sant Jordi
  • La gastroteca.cat i el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya us desitgen una bona diada de Sant Jordi i us encoratgen a promoure els llibres i la lectura, en aquest cas sobre la cuina i la gastronomia catalana.
  • A continuació trobareu una selecció de  llibres de receptes i productes, gastronomia i salut, novel·les amb ingredients gastronòmics, llibres de rutes, diccionaris i guies gastronòmiques.


    LLIBRES DE RECEPTES I PRODUCTES

    Els millors plats de l'Àvia Remei. Trucs i recomanacions
    Remei Ribas Aguilera.
    Cossetània Edicions. Col•lecció El Rebost, 2009
    En aquest llibre hi podreu trobar un recull de les millors receptes de la cuina de l’àvia Remei, la tradicional i catalana. Des dels entrants fins a les postres, hi ha nous plats que no s’havien publicat mai en cap dels seus receptaris anteriors.

    Cuinar per quedar bé. El plaer de convidar
    Dolors Gómez
    Viena Edicions, 2008
    L’autora  ha recollit una selecció de plats perquè puguem lluir-nos a taula sense haver de fer un gran esforç. Tant si hem de cuinar per a una gran ocasió com si hem de preparar un àpat familiar o per als amics, ja no cal que ens hi trenquem el cap: en aquest llibre trobarem les idees i les receptes més adequades.

    Deu menús per a un concert. Cuina de la música
    Joan Roca
    Editorial Galerada, 2008. Inclou CD.
    Joan Roca ens convida a assistir a un seguit d’àpats ben singulars, en què la gastronomia i la música van de bracet. Deu menús per a un concert és un llibre amb deu àpats pensats a partir de deu fragments musicals de Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Rossini, Verdi, Saint-Saëns, Puccini, Mahler i Toldrà.

    Dolces sensacions
    Jordi Roca.
    Editorial: Ara Llibres, 2007
    Les millors receptes de l'especialista en postres d'El Celler de Can Roca .

    Llibrets Col·lecció Productes de mercat. 10 receptes
    Autors varis
    Editorial SD, 2005-2008
    Albergínia, all, ànec, cep, cansalada, arròs, avellana... cada llibret 10 receptes d’un producte de mercat de la nostra terra.

    El Corpus de la Cuina Catalana
    Fundació Institut Català de la Cuina dirigit per Toni Massanés
    Editorial Columna, 2007
    Un llibre imprescindible a totes les cuines de Catalunya. El gran llibre de la nostra cuina. Més de 900 receptes de la cuina catalana tradicional de la A a la Z.

    Cuina catalana de veritat
    Pere Sans
    Editorial Comanegra, 2007
    Un receptari raonat per a cuiners avançats i curiosos. Pere Sans realitza un treball complicat i necessari, explicar el perquè de les tècniques i dels ingredients que s’utilitzen en les receptes de la cuina tradicional catalana

    La teca
    Ignasi Domènech
    Cossetània Edicions. 1ª edició 1924. 18º edició maig 2006
    Des de 1924, el receptari d’Ignasi Domènech ha estat present a les cuines catalanes com el manual fonamental. Va ser el primer receptari modern de cuina catalana on s’hi introduïen consells pràctics tant per a la cocció com pel servei com per la gestió de l’alimentació casolana.

    La cuina dels països catalans. Reflex d'una societat. 
    Eliana Thibaut i Comalada
    Editorial Pòrtic, 2001
    La cuina dels Països Catalans és el reflex d'una societat, i no un fruit de l'atzar. Conèixer-la més bé és conèixer més bé el país.

    La cuina de les comarques catalanes.
    Miquel Sen i Joan Vinyoli
    Editorial Empúries, 2001
    La variada gastronomia de les quaranta-una comarques catalanes convida a una tria de receptes d'acord amb la classificació de Josep Pla, que va definir els quatre paisatges gastronòmics del país: horta, secà, muntanya i marina.

    Menjar bé a Catalunya
    Joaquim Ballester, Raquel Roca i Miquel Hernández
    Editorial Columna, 1999
    És un llibre molt pràctic per als bons gurmets que alberga una informació àmplia dels productes més naturals, frescos i de més qualitat de les comarques catalanes, a més de seixanta receptes dels cuiners més prestigiosos de Catalunya i més de 1.200 adreces gastronòmiques de restaurants, cases fonda, masies, cases rurals, empreses vitivinícoles, elaboradors artesans de formatge, etc.

    La cuina catalana: Catalunya, Illes Balears, País Valencià, Andorra, Catalunya Nord, Franja de Ponent i l’Alguer
    Jaume Fàbrega
    Editorial 62 / La Magrana, 1995-1996
    En set volums, el reconegut gastrònom Jaume Fàbrega ens introdueix, en uns llibres molt ben editats, en la cuina dels Països Catalans, inclòs l’Alguer.  

    El gran llibre de la cuina catalana
    Josep Lladonosa
    Salsa Books, 1991
    Des de la seva primera edició, el 1991, ha esdevingut el receptari de referència de la cuina catalana. La seva popularitat i importància és tal que els professionals i els aficionats ja fa temps que l’anomenen ‘el lladonosa’.


    LLIBRES DE GASTRONOMIA, ART I SALUT

    Menjar per pensar, pensar per menjar
    Vicente Todolí i Richard Hamilton
    Editorial Actar, 2009
    El director del Tate Modern de Londres, Vicente Todolí, i Richard Hamilton, un dels precursors del Pop Art, recullen en aquest llibre una reflexió sobre l'univers creatiu del cuiner Ferran Adrià, la cuina d'avantguarda i la seva relació amb el món de l'art.

    Menja bé, viu millor. Receptes i consells per a una vida més sana
    Quim Marqués i Dra. Natàlia Flores
    Editorial Columna, 2009
    Els millors consells de nutrició en forma de receptes. Menja bé, viu millor ens ajudarà a viure de manera més saludable, a la vegada que invertim en felicitat, ja que com sàviament afirma la dita: «Som el que mengem».

    Raons de pes. Pesem el que sentim
    Pilar Senpau 
    Editorial Pòrtic. Col·lecció Salut i Vida, 2009
    Per què recupero fàcilment un quilo? Per què necessito menjar dolç? La xocolata engreixa? Ser gras és hereditari? Dormir moltes hores fa guanyar pes...? Aquestes preguntes són les que, de manera més freqüent, fan els pacients a la doctora Pilar Senpau.

    Al vostre gust
    Tana Collados i Àgata Olivella
    Editorial Cossetània, 2009
    En les pàgines d’aquest llibre hi trobareu alguns dels noms més importants de la cuina actual, però també pagesos, ramaders, botiguers... veus anònimes que ens acosten la cara menys coneguda del menjar i el beure, perquè  es tracta d’un un viatge transversal pels aspectes més diversos de l’alimentació i la cuina, com el programa de TV3 en què s’inspira.

    Manual de gastronomia. Indicacions pràctiques per al gourmet
    Jaume Fàbrega
    Editorial Cossetània. Col∙lecció El Cullerot, 2008
    Aquest és un llibre que vol contestar preguntes: tot allò que volíeu saber sobre gastronomia i de què no teníeu resposta. Un panorama complet d’allò que els clàssics anomenaven gastronomia o, simplement, cultura del gust.

    Cuinar per ser feliç
    Carme Ruscalleda
    Editorial Labutxaca, 2008
    En aquest llibre  hi ha abocada la saviesa culinària de Carme Ruscalleda, que ens posa a l’abast més de cent receptes pensades per menjar de gust sense renunciar a la cuina sana i natural.

    El gust de la salut. Les receptes més saludables
    Santi Santamaria
    Salsa Books, 2006
    No ens perjudica tan el que mengem sinó com, quan, amb què o amb qui ens ho mengem. No volem alimentar-nos bé per ser més atractius sinó per trobar-nos millor de cos i ànima. La bona dieta és la dieta de productes frescos. Si seguiu les recomanacions d’aquest llibre i el vostre sentit comú teniu assegurat el gust per la salut.


    NOVEL·LES AMB INGREDIENTS GASTRONÒMICS

    El perfeccionista a la cuina
    Julian Barnes
    Editorial Viena, 2007
    Les divertides anècdotes d'un aficionat a la cuina que intenta seguir al peu de la lletra les receptes dels llibres de cuina. Una crítica còmica als receptaris de cuina realitzada amb un gran respecte per un dels millors escriptors anglesos contemporanis.

    El celler
    Noah Gordon
    Editorial Roca, 2007
    Aquest llibre  és el tribut de Noah Gordon al nostre país, una apassionada novel·la al voltant del fascinant món del vi. La novela conté l'essència de totes les obres anteriors de Noah Gordon: històries personals de força, personatges vitals, retrats fidedignes d'una època, creats per un escriptor, la sensibilitat i l'encert del qual ha admirat milers de lectors al llarg dels anys.

    Fogons calents
    Jaume Fàbrega
    Editorial Llibres de l’Index-Mar blava, 2004
    És la proposta eroticogastronòmica del gastrònom i gormand Jaume Fàbrega, un home casat que descobreix la sexualitat amb altres homes a París, la golafreria de la voluptuositat a la tardor italiana i l’evocació real dels banys turcs de mig món, que passa un cap d’any a Grècia, una primavera a Berlín i l’estiu a Sintra, i viu finalment un comiat amorós. Amb l’humor, la tendresa i la sensualitat de tots els plaers, sis propostes gastronòmiques clouen aquests "Fogons calents", a fi de seduir el vostre amant.

     

    LLIBRES DE RUTES, DICCIONARIS I GUIES GASTRONÒMIQUES 

    Diccionari del vi i del beure
    Joan Maria Romaní i Olivé
    Editorial Cossetània.  1ª edició 1998. Última edició 2009.
    L’arbre de camp d’aquest diccionari abasta el cicle de les begudes des del seu origen fins al seu consum, desenvolupat en més de 2.500 entrades. A més de les definicions, inclou un apartat de refranys ordenats temàticament, vocabularis en castellà, francès i anglès, i adreces d’entitats relacionades amb el món del vi.

    Guia de Restaurants
    Editat pel Fòrum Gastronòmic i la revista Descobrir Cuina. Editorial Sapiens, 2009
    Una guia que recomana 190 establiments de menjars arreu de Catalunya.

    Les rutes del vi
    Isaac Fernández Sanvisens
    Editorial Geoestel, 2006-2007
    Les rutes del vi, vol 1. Aquest volum recull  tots els cellers, un a un, de les denominacions d’origen l'Empordà, Costers del Segre, Pla del Bages i Alella, acompanyat de rutes turístiques. Any 2006.
    Les rutes del vi, 2. Aquest volum recull la denominació d’origen Penedès i Cava. Any 2007.

     

Enllaços:
Comentaris rebuts (1)
  • Xenia
  • 08/04/2010 a les 18:12 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "Bon dia,

    el meu marit es un gran aficionat a la lectura i a la gastronomia per això el Sant Jordi passat vaig pensar que seria molt bona idea regalar-li un llibre dedicat a això, el cas es que a ultima hora per motius de feina vaig haver de cancelar la meva visita a les rambles de barcelona i vaig pensar bé ara que faig?, hauré de comprar un llibre de tematica diferent, pero no estaba gaire convençuda, aixi que vaig mirar a internet i vaig trobar una botiga que els venien, i me´l van portar al meu petit poble, li va encantar, de fet aquest any ja els tinc mirats i veig que fins i tot han ampliat el repertori per lo que tornaré a repetir, us deixo l´adreça: www.degustam.com. El meu afany era poder ajudar algu, m´agradaria haver-ho conseguit!"
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.