Notable presència dels productes de qualitat catalans a Alimentària 2010

Inici>Notícies >A fons >Notable presència dels productes de qualitat catalans a Alimentària 2010
1
  • S’hi poden veure productors i elaboradors d’aliments amb segells de qualitat com DOP, DOQ i IGP, i també ecològics i artesans
  • 01/03/2010
  • Notable presència dels productes de qualitat catalans a Alimentària 2010
  • Alimentaria torna a convertir Barcelona en el centre d’atenció dels professionals de l’alimentació entre el 22 i el 26 de març en una edició que compta amb la participació de mig miler d’empreses catalanes i on es poden veure i tastar productes de qualitat, com vins, olis, carn, embotits i formatges, procedents de diferents parts del territori.
  • La gastronomia i els productes catalans de qualitat tenen del 22 al 26 de març a les instal·lacions de Gran Via de Fira de Barcelona la seva gran cita biennal a Alimentària on Catalunya està representada amb 485 empreses agroalimentàries, de molt diferent mida i sectors. Algunes d’aquestes firmes, concretament una setantena, compten amb una exposició dins un dels estands que Prodeca ha muntat als diferents salons que inclou la fira, com Intercarn, on es poden veure des d’elaboradors d’embotits (Embotits Pedragosa, a Caldes de Montbui; Embotits Solà, de Gurb, etc) fins a productors i distribuïdors de carn; Olivaria, amb exposició d’olis d’oliva verge extra procedents d’elaboradors (Olis Solé, de Mont-roig del Camp; Cooperativa del Camp, de Granyena de Les Garrigues, etc) i també de cooperatives (Agrolés, de Les Borges Blanques; Mallafré, de Riudoms, etc); i finalment també a Intervin, on s'agrupen un elevat nombre de cellers i productors de vi i cava pertanyents a diferents denominacions d’origen, com la DO Penedès, DOQ Priorat, DO Montsant, DO Catalunya, etc (Mas Comtal, a Avinyonet del Penedès; De Muller, a El Molar; Celler El Masroig, a El Masroig; Vinos Padró, a Bràfim, etc) i el consell regulador de la DO Penedès. Per tot ells, Alimentària representa una bona oportunitat d’exhibir la seva oferta davant dels 130.000 visitants que es calcula hi acudiran atrets per una vasta oferta que inclou 4.000 expositors, un 30% dels quals són estrangers. “Hem apostat sobretot per la internacionalització ja que tenim molt per oferir fora”, comenta J. Antonio Valls, director de la fira. La Gastroteca compta amb un espai expositor dins de l’estand de la FAAOC (Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya) al Recinte Gran Via, pavelló 6, nivell 0, estand A 105.

    On també hi ha representació catalana és en el pavelló de les autonomies en què una trentena d’empreses i entitats de diversos sectors (la pesca –Confraria de Pescadors de Cambrils i la de Barcelona-, la mel –Rossend Margalef–, l’arròs –DOP Arròs del Delta de l’Ebre-, els bolets –Bolets Petràs–, els aliments biològics –Ecoviand de Brugarolas, de Les Franqueses del Vallès–; les aus –IGP Pollastre i Capó del Prats–, etc) tenen el seu espai. Un altre dels salons on es poden veure i tastar aliments catalans de qualitat és Interlact, dedicat a la llet i els productes lactis; concretament uns 25 expositors, com la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà i empreses com Tros de Sort, de Sort, i el Pastoret de la Segarra, de Sant Guim de Freixenet, donaran a conèixer la seva oferta.

    Alimentaria compta amb un extens programa d’activitats del qual destaca el IV Congrés Internacional de Gastronomia de Barcelona, BCNVanguardia, que reunirà les figures de la cuina del país, com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Joan Roca, Carles Gaig, Nandu Jubany i Fermí Puig, portaveu del seu comité tècnic. També s’ha programat la tercera edició del Concurs Cuiner de l’Any el guanyador del qual, escollit entre un miler de participants, es donarà a conèixer al saló Restaurama el 25 de març. Per la seva banda, l’INCAVI organitza diverses xerrades una de la quals versarà sobre els avantatges d'Internet com a instrument de promoció i venda dels productes agroalimentaris i del vi en què intervindrà Ramon Sentmartí, cap del Programa de Comercialització Agroalimentària de la Direcció General de Comerç.

    Els productes cooperatius catalans també participen a Alimentaria amb l'objectiu de mostrar la seva qualitat. Per aquest motiu, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha organitzat algunes activitats dins de la campanya 'impliCA'T¡', com una degustació de caves (Portell, de la Vinícola de Sarral; Adernats, de la Vinícola de Nulles; i Francolí, de Castell d'Or); un tast d'olis d'oliva de diferents denominacions d'origen, com Les Garrigues, Empordà i Baix Ebre-Montsià; i un menú desgustació amb ingredients aportats per Càmara Arrossera del Montsià, Agrícola de Cambrils, Agrària Plana de Vic, Actel, Apícola del Perelló, Camp de Bellaguarda i Vinícola del Priorat. Una vintena de cooperatives agroalimentàries catalanes presenten les seves marques a la fira.

Municipis: Barcelona (Barcelonès).
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.