Festast mostra la riquesa gastronòmica de les Terres de l’Ebre

Inici>Notícies >A fons >Festast mostra la riquesa gastronòmica de les Terres de l’Ebre
1
Autor: Presentació de Festast.
  • Tortosa acull la primera edició d'una fira que busca promoure productes de proximitat com l'oli, el vi i l'arròs
  • Festast mostra la riquesa gastronòmica de les Terres de l’Ebre
  • La capital del Baix Ebre vol que Festast, que es durà a terme durant quatre dies a Fira de Tortosa, es converteixi en una fira referent amb la funció de donar a conèixer, tant a professionals com a particulars, la cuina i gastronomia de les terres de l’Ebre i els seus millors productes.
  • Festast, que aplega una seixantena d’expositors en 3.000 m2 de superfície, exhibirá fins el diumenge 14 una gran diversitat de productes i serveis del sector agroalimentari que farà arribar al visitant a través de la venda directa i de la degustació. Òbviament, hi tindran una presència important els productes de proximitat de la zona, com l’oli, el vi, l’arròs i els cítrics, i les seves diferents denominacions de qualitat. L’objectiu de Festast, que ahir va oferir una jornada només per a professionals, és convertir-se en una de les celebracions més importants de la ciutat ja que es tracta d’una fira “que pot atreure un visitant molt divers, des de les famílies fins a les colles d’amics. Hem fet un esforç important de difusió perquè considerem que pot portar gent de les nostres comarques i també de fora”, assenyala el regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Tortosa, Ricard Forés.

    Un dels grans alicients de Festast són les nombroses activitats programades, com per exemple les prop de 40 demostracions gastronòmiques i degustacions que queden emmarcades en l’espai Cuina, a càrrec de les escoles d’hostaleria Via Magna i IES Joaquín Bau i de diferents restaurants, alguns dels quals pertanyents al Col·lectiu de Cuina la Ràpita; i a l’espai Celler, a càrrec del Gremi d’Hostaleria de Tortosa Platigot i de diferents enòlegs. El programa també inclou cursos, tallers de tast i de cuina, enfocats sobretot a les tradicions gastronòmiques de la zona, i un espai infantil per introduir els menuts al món de la cuina. Un Mercat Festast, destinat a la venda directa de productes, i les exposicions ‘Cent anys fent cafè’ i ‘Més d’un segle destil·lant’ completen l’oferta.

    Per accedir a la fira, que impulsa l’Ajuntament de Tortosa amb el suport de la Direcció General de Comerç, Prodeca, la Diputació de Tarragona, la Denominació d’Origen Terra Alta, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa i la Confraria dels Tastavins de l’Ebre, entre altres, cal comprar un tiquet de 3 euros, que serà de 5 euros incloent copa i tres tastos; un cop a dins es pot adquirir un tiquet suplementari per 5 euros i que dóna dret a 6 degustacions. El recinte firal està obert de 11.30 a 22.30 hores.



Enllaços:
Arxius associats:
Municipis: Tortosa (Baix Ebre).
Productes:
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.