Es presenta Verllum, un oli de Cervià de les Garrigues de les primeres olives

Inici>Notícies >A fons >Es presenta Verllum, un oli de Cervià de les Garrigues de les primeres olives
1
Autor: Cooperativa Camp de Cervià de les Garrigues
 • Elaborat per la cooperativa del municipi lleidatà ha rebut un reconeixement d'un saló gourmet dut a terme a Montecarlo
 • 29/05/2010
 • Es presenta Verllum, un oli de Cervià de les Garrigues de les primeres olives
 • La cooperativa de Cervià de les Garrigues ha presentat a Barcelona l’oli verge extra Verllum que s’elabora “igual que el que feien els padrins”, és a dir, a les antigues maneres però amb una vol•luntat d’excelència renovada. S’obté completament per decantació en repòs, no per filtració.
 • Cervià mou una producció de 600.000 quilos anuals d’oli, i elabora també un altre tipus d’oli, el groc, filtrat, d’olives madures, més dolç. Però avui us hem de parlar de l’altre. Del que significa una novetat. El verd. Fet de les primeres olives. L’oli Verllum. Un oli que dies enrere era exhibit al Saló Gourmet de Mònaco i va rebre el premi al producte gastronòmic de més qualitat l’Estat espanyol. Enric Dalmau, president de la cooperativa de Cervià de les Garrigues ens confessa que la sorpresa va ser tan gran com l’alegria: “No ens ho esperàvem pas perquè, de fet, ni tan sols sabíem que n’hi hagués cap, de concurs. Nosaltres tenim un punt de distribució a Albi de cara al mercat francès, que ens interessa molt. Ser a Montecarlo també era interessant a aquest efecte perquè aquest Saló té gran volada, és per a sectors professionals de banda alta, allà hi havia per exemple uns pernils de Castella, conserves de marisc gallegues, tot d’una qualitat màxima. I pel que vam saber després, l’organització preguntava als visitants, quan sortien, quin era el producte que els havia semblat més bo de tots els que havien degustat. I va resultar guanyador el nostre oli, fet que de seguida va obtenir repercussió als mitjans de comunicació francesos”.

  El restaurant La Llar de les Torrades ha estat l’amfitrió de la presentació barcelonina de l’oli Verllum. Es tracta d’un establiment que té l’oli com a producte bandera i que té Cervià com a proveïdor fix des de temps enrere (d’aquí a ben poc, incorporarà un Menú de l’Oli dins la carta: cada comensal que el demani rebrà l’obsequi d’una ampolleta de quart). Joan Gené, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, ha presidit l’acte i ha valorat la cooperativa de Cervià com “destacada en termes de modernitat i innovació a més de qualitat”. L’oli de Cervià es ven molt in situ, és a dir, en el context d’escapades turístiques de cap de setmana per part de catalans de ciutat. Però la distribució en botigues de delicatessen -siguin generalistes, siguin especialitzades en oli-, és un objectiu de futur. I en aquest sentit, el mercat barceloní és fonamental. Un productor de Cervià ha confiat a la Gastroteca que “només que l’àrea de Barcelona consumís oli català, no n’hi hauria prou al país!”. És a dir, que n’hauríem d’importar. No com ara, que n’exportem. A Itàlia, per exemple, on utilitzen oli de les Garrigues per elaborar-ne dels seus i després a l’etiqueta -de disseny magnífic, com l’envàs-, no hi diu enlloc que aquell producte tan luxós s’ha fet amb oli català. L’ampolla de Verllum, per cert, surt a uns 4,40 euros.

   

Municipis: Cervià de les Garrigues (Garrigues).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.