Un saló sobre productes de proximitat, gran novetat de la Fira de Sant Miquel a Lleida

Inici>Notícies >Actualitat >Un saló sobre productes de proximitat, gran novetat de la Fira de Sant Miquel a Lleida
1
2
3
Autor: Estand de la Gastroteca a la firal on sorteja un lot de productes coooperatius.
 • La Gastroteca, que compta amb un estand a la tradicional mostra agària, organitza en col·laboració amb la FCAC un sorteig de productes cooperatius

   

 • 01/10/2010
 • Un saló sobre productes de proximitat, gran novetat de la Fira de Sant Miquel a Lleida
 • La Fira de Sant Miquel de Lleida, que va obrir les seves portes ahir, incorpora aquesta edició un saló per potenciar la relació entre productor i consumidor com a novetat destacada. Un complet programa d'activitats i jornades tècniques completen l'àmplia exposició comercial de la tradicional mostra agrària.

   

 • La 56ª edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 25ª edició d'Eurofruit (Saló Internacional del Sector de la Fruita), incorporen aquest any el primer saló de l'alimentació de qualitat i de producte local que, sota el nom de Produqte, té l'objectiu d'ajudar a consolidar les xarxes de proximitat i aconseguir que el productor agafi més pes en la cadena comercial i pugui obtenir un guany superior de la seva activitat. El nou saló, un dels grans atractius de l'esdeveniment, concentra una seixantena de productors de fruita, formatges, embotits i carns -una desena dels quals de fora de Lleida- i espera rebre uns 180.000 visitants al llarg del cap de setmana. La Promotora d'Exportacions Catalanes (Prodeca), juntament amb la Diputació de Lleida, Fira de Lleida i la Cambra de Comerç en són els impulsors.

   

  Entre les moltes activitats del programa, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitza avui un tast de vins de cellers cooperatius "per apropar al consumidor les nostres marques i afavorir així el consum de productes catalans i cooperatius", assegura el president de la FCAC, Josep Pere Colat. La degustació es farà amb vins Valls del Montsec (DO Costers del Segre), Vivertell (DO Terra Alta) i Ètim (DO Montsant). Per la seva banda, la Gastroteca, que té presència a la fira amb un estand amb una mostra representativa de productes del país, organitza en col·laboració amb la FCAC un sorteig d'un lot d'aliments, com caves, arròs, oli d'oliva, vins i mantega, facilitats per prop d'una vintena de cooperatives: Agropecuària d'Artesa de Segre, Celler Cooperatiu de Batea, Agrícola Falset-Marçà, Camp Foment Maialenc, Coselva, Cadí, Cambra Arrossera del Montsià, Camp dels Torms, Agropeucària del Moianès, i les agrícoles de Bot, Calafell, el Soleràs, Garriguella, Llorenç del Penedès, Riudecanyes i la Baixa Tordera.

   

  La fira ofereix nombroses propostes de caràcter tècnic sobre fruticultura, cooperació agrària i gestió empresarial, entre altres. Entre aquestes, una jornada amb el títol de "Menjadors escolars ecològics: una oportunitat educativa", a càrrec de Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i l'Associació Menja Sa el dissabte 2 d'octubre; i una altra anomenada "La cadena de preus en els productes alimentaris" per part del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya el diumenge 3 al Palau de Vidre. En el marc de la fira, també es lliuren el XXXIX Premi del Llibre Agrari, el 14è Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles, el 14è Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles i el 14è Concurs d'Innovacions al Sector Fructícola. A més, l'àrea de formació de la Unió de Pagesos de Catalunya organitza tastos guiats d'olis, mels, formatges i vins i un d'específic per a nens.

   

   

   

Enllaços:
Municipis: Lleida (Catalunya).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.